Keddi kalamajka

  Négy húszkor keltem, négy ötvenkor már az ajtóban álltam indulásra készen. Nyúltam a fejlámpámért, de azt sehol. Ekkor ötlőt fel, hogy múlt héten a gyerekek árnyjátékosat játszottak és felvitték az emeletre. Ötre a Tettyére kellett volna érnem, felmentem keresgélni de sehol sem találtam. Közben úgy elment az idő, hogy lekéstem a találkozót. Ezért úgy döntöttem, hogy nem megyek el a Tettyéig, hanem aszfalton felfútok a Tv-toronyhoz. Itt van közvilágítás, illetve az műúton nincs olyan sötét,  nehezebb elhasalni mint az erdőben. Nem mellesleg erre rövidebb és abban bíztam talán utolérem a többieket és tudok csatlakozni hozzájuk. A Szőlő utcát megint sikerült végigfutnom, az Állatkertnél jártam két kilométernél és a Misina-tető alsó parkolójánál négynél. Innentől már az erdőben haladtam azon az ösvényen, amelyen a Balázsék is várhatóak voltak. Fél hat felé lehetett már kezdett világosodni, így nem volt gond a látással sem. Kis-tubesi kilátóban is megálltam, majd a tubesi János-kilátóba is felmentem.
Pirkadat a Tubesen

Vasárnap még hó alól bújtak ki a medvehagymák, mára nyoma sem volt a fehér hótakarónak. A kilátóból hallottam, hogy közelednek a többiek, ezért gyorsan lenyargaltam. Sűrű elnézés kérések után elindultunk lefelé a Lapisra. Onnan nem mentünk le a Remete-rétig, hanem a bányász utat választva közelítettük meg a Mandulást. Nem sokáig futottam Bazsiékkal, mert itt leváltam tőlük. Megnéztem a csillagvirágos helyett a tornapálya mentén. Nem értem pár száz méterrel feljebb, ugyanilyen délies kitettségű területen már virágzanak, itt meg még csak bimbózni sem. A majomkosborok viszont szépen nőnek. Nem időztem sokáig, visszafordultam és a Hotel Kikelet, Ilonka-pihenő felé lementem a Tettyére. Még fél hét sem volt, de a Nap már magasan ragyogott az égen.
Tettye
Gondoltam megnézem a havi-hegyi leánykökörcsineket. A nyugati fekvésű oldalt még nem sütötte meg a Nap. A szőrős virágok szirmai is be voltak még  csukódva emiatt. Elhatároztam még ma visszajövök délután megnézem akkor hogyan mutatnak. Szerencsémre nem dolgoztam ma, ezért kettő után Dalmával visszatértem és sikerült pár közeli makró fényképet készítenem egyik kedvenc kora tavaszi növénykémről.
Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis)
Leánykökörcsin makró
Leánykökörcsin makró 2.0
Idei első Ujjas keltike és Epergyöngyike is horogra akadt. Késik a tavasz, de szerintem hamarosan utoléri magát és akkor majd nem fogom tudni, hogy hová menjek, melyik virágot fotózzam? Kakasmandikó, Kockás liliom, Fekete kökörcsin, szellőrózsák, hogy csak pár virágot említsek ami mostanában repertoárra kerülhet. De a Sápadt kosborra sem kell már sokat várni. Aztán Agárkosbor, majomkosbor és a többi ...
  A fejlámpa még mindig nem került elő! :-(

Megjegyzések

Booking.com