Két óra a Mecsekben

  Nehezen ébredtem ma reggel, de aztán csak kikászálódtam az ágyból. Mikor nem megyek futni persze nem tudok aludni, most meg mikor szerettem volna még a telefon csörgésére is alig tudtam felkelni. Vittem magammal a fotómasinát, de ma inkább futni mentem. Szerettem volna egy hosszabbat menni, a héten már a negyedik futásom, de van mit behozni, így azért ébredés után már nem volt gond. 5:20-kor mentem ki az utcára és indultam el fel a hegyre. Tettyéig aszfalton, majd onnan terepre váltottam. Egy felhő nem volt az égen mégis olyan borús, szomorkás volt a ma reggel. A napfelkelte sem látszott?! Ha egyedül megyek könnyebben belesétálok a futásokba, de most végig bírtam a Dömörkapuig. Így az elején sokszor nem esik jól a színt, de most nem így volt. Egy palack magnéziumos vizet vittem magammal, de a kútnál egy pillanatra azért megálltam. Ívás után pedig a piros sávon fordultam Rábay-fa felé. Még a Kis-rét előtt a sípályáknál egy hatalmas bögöly vagy darázs megcsípte a lábam a kompressziós száron keresztül. Egyből odanyúltam de már el is szállt. Még mos fél nappal utána is érzem a helyét. Semmiből jött, futás közben rám szállt és szúrt! Nagyon kegyetlen volt! Utána vízzel hűtöttem, szerencsére nem dagadt be, de nem volt kellemes. A napokban mindenki a perseidákat fotózza, sok helyen olvasom, hogy mindenféle várostól és fényforrástól távolra kell menni. A Kis-rét pont a legjobb hely lenne erre! Kifeküdni egy plédre és figyelni az eget.
Kantavári romok
Kis-rét után jött egy rövid kaptató, majd hosszú lejő és már Kantavárnál is találtam magam. Felmentem a romokhoz, kicsit körbenéztem aztán a forrás következett, lehűtöttem a lábamat és ittam is pár kortyot. Jó nagy a dzsindzsa a várromok és a forrás között.
Kantavári-forrás
Innen 1 kilométer a Rábay-fa, azt gyorsan abszolváltam, majd a zöld kereszt jelzésű ösvényen visszafordultam a Lapis felé. Zöld kereszt után sárga kör, majd a sárga kereszt vitt ki a Lapis alatti műútra. Egész jól bírtam, ezért innen még megcéloztam a Tubest. Ha lassan is, de azt is kifutottam. Kilátóba felmentem, de a Villányi-hegység is alig látszott, ezért gyorsan tovább álltam a Kis-Tubesre.
Kis-Tubesi kilátó
Itt is egy perc és már szaladtam is a Misina-tetőre. Innen már végig a sárga sávon jöttem le. Dömörkapunál újra frissítettem, majd észrevettem egy új táblát az Irma út elején. Magyar zarándok út tábláját szerintem mostanában helyezhették ki.
Magyar Zarándokút táblája Dömörkapunál
A tábla tanulásaga szerint még 36 km innen Máriagyűd. Jó lenne arra is egyszer elfutni. Itt eltettem a fényképezőgépet és gyors hazafutottam. Körülbelül negyed óra múlva már otthon is voltam. Két óra 5 perc volt az egész kör 18,7 kilométeres kör.

Megjegyzések

Booking.com