Pécsi éjszakai félmaraton

  Tegnap esti aszfaltos futáson Bázzal ketten jelentünk meg Gábor igazoltan hiányzott. Fél kilenckor találkoztunk a Könyök utcánál, a szokásos kórházkörünket futottuk. Augusztus eleje óta nem beszéltünk, így volt mit bepótolni. 20-a körüli túrájuk részletes beszámolója után én is eldicsekedtem a Kaiserbrunn-i futásaimmal (erről is írok, majd de le vagyok még maradva)! Jó tempós futással kb 50 perc alatt vissza is értünk a kiindulási pontunkra. Itt még beszéltünk pár mondatot, aztán tovább indultam. 11 kilométernél jártam ekkor és gondoltam mi lenne, ha futnék egy félmaratont. Az időeredmény eddig jó volt, csak tartanom kell és akkor 2 órán belül sikerülhet lefutnom. 
Pécsi éjszakai félmaraton útvonala
A Felsővámház, Diósi út, Engel János utcát követve értem ki a Mohácsi útig. Itt megfordultam és meg sem álltam az Ürögi útig. Állandóan bemondta a telefonom, hogy épp hol tartok időben és távban, valamint a perc/km-t is. Jó volt hallani, ahogy gyűlnek a kilométerek és az átlag tempó pedig folyamatosan csökken. A Tudásközponttól egy km volt a Konzum, onnan megint egy a Kórház-tér, onnan újabb egy az orvosi egyetem, majd 1 km múlva már a focipálya felett futottam a Szigeti úton. Uránváros végállomásnál visszafordultam a Tiborc utcába és valahol a 400 ágyas körül lett meg a félmaraton. 
Nike+ díjam
1 óra 46 perc 14 másodperc lett a vége. Azt gondolom elsőre nem rossz, biztos maradt még benne egy kicsi. De így elsőre nem mondom, hogy rossz. Főleg ha azt nézem, hogy általában a 6 prc/km-el szoktam futni. Nem követendő példaként, de csak 3 dl vizet vittem magammal és abból is csak egy decit ittam a Búza-téri rendőrlámpánál mikor pirosat kaptam. A többit 22 km-nél mikor már vége lett a félmaratonnak és hazafelé kocogtam. Végül fél tizenegy körül értem haza és 23 km lett a teljes táv.

Megjegyzések

Booking.com