Kincskereső túra

  Szombaton ismét túrát vezettem Sikondán. Ezúttal kevesebben jelentkeztek, négyen sétáltuk le a 15 kilométeres túrát. Egy kecskeméti család vállalkozott a "megpróbálkoztatásokra". Pénteki eső sok helyen feláztatta a talajt, itt-ott komoly sártócsákat kellett kerülgetnünk, na és persze a kőlyuki horgásztó mellett most is állt a víz a kerítés mellett. Útvonalunk a szokásos volt, azaz a piros sávon át a Kőlyuki Betérőhöz, onnan tovább a Nagy-mély-völgybe.
Átfutás a patakon
Az első nagyobb pihenőt a mánfai Kőlyuknál és a Cserkész-forrásnál tartottuk. A nagy-mély-völgyi hídnál megkerestük a geoládát, ez nagyon tetszett a fiúnak. Feljegyeztük a kódot, majd visszarejtettük a helyére.
Geoládázás
Nagy-mély-völgyben
Nem sokkal ezután a zöld sáv jelzésre fordultunk és a Petnyák-völgyben folytattuk túránkat. Az Ágnes-vízesésnél ismét megpihentünk, fotózkodtunk és megkerestük itt is a kincsesládát!
Keresgélés az Ágnes-vízesés körül
Jó hangulatban indultunk tovább a patakon való átkelések sem zavartak, sőt inkább tetszett mindenkinek, hogy itt-ott bokáig sarasak lettünk! Melegmányi mésztufa-lépcsőknél szerintem vagy húsz percig kerestük a geoládát, de okos telefon és leírás híján mindhiába! :(
Melegmányi vízesések
Fényképek és egy kis nassolás után elindultunk vissza a szálloda felé. A piros kereszten felmentünk a Jószerencsét vadászházig. Pont indult egy vadász a vizslájával etetni. Jó fej volt a kutyus az anyósülésről vizslatott minket.
Őszi kikerics (Colchicum autumnale)
Kisebb tisztásokon az első idei őszi kikerics fotóim is elkészültek. Időben kicsit megcsúszva értük el a mánfai Árpád-kori templomot. sajnos ide sem volt pontos információm a ládáról, így ezt is hiába keresgéltük.
Mánfai Árpád-kori templomnál
Pihentünk, napoztunk, majd a 66-os út mellett a réten és redőben értünk vissza Kőlyuki étteremhez. Az úton átkeltünk és a piros sávon vissza sétáltunk az Ambient Hotelhez. Körülbelül 5 óra alatt tettük meg a távot, de nem is ez a lényeg, hanem hogy végig szép időben, jó hangulatban sétáltunk egy jót a Mecsekben. Innen is köszönöm a részvételt!

Megjegyzések

Booking.com