Rekortán futás Pécsett

  Szerda esti futáson ezúttal nem a megszokott kórházkörön voltunk hanem meglátogattuk a napokban átadott tüskésréti rekortán burkolatú futópályát. Könyök utcában találkoztunk, majd a Légszeszgyáron, Siklósi úton és a Nagyárpádi úton közelítettük meg a tavat. Eddig aszfalton mentünk, majd itt rátértünk a gumira. Nekem nagyon bejött, szerintem le fogok ide járni rendszeresen. Az első kört megnyomtuk, annyira hogy a végére jól belassultam. 4:30 lett a kilométer, de legjobb időm a harmadikban lett, akkor volt egy km ami 4:20 volt. Az első kört még együtt futottuk, aztán a második elején leálltam pár fotót készíteni és aztán már nem tudtam beérni a többieket. 
Kivilágított futópálya
Három kört mentünk még, de azokat végig egyedül nyomtam. A negyedik végén a wakeboard pálya bejáratánál vártak meg a srácok. Egy kör 1,2 km, 200 méterenként tábla jelzi, hogy hol állunk éppen. Fitnesz eszközök, játszótér, strand foci és röplabda várja a kikapcsolódni vágyókat. A város fényei és a Mecsek pedig igazán szép hátteret biztosít mindehhez. 
Pécs esti fényekben
Mi sötétben értünk oda, de még akkor is volt futó és kutyasétáltató a pályán. A városból szűk 4 kilométeres futással érhető el a pálya. Miután lenyomtuk a négy kört még vissza szaladtunk a belvárosba. Búza-téren szétváltunk, majd a Király utca, Széchenyi-tér, Hunyadi utcán át haza kocogtam. 15,5 km lett a vége 1 óra 19 perc alatt. A futópályáról és a létesítményről a www.centralwake.hu weblapon bővebben olvashattok.
5K
  Hazaérve két rekordra is felhívta a figyelmemet a Nike+. Az egyik az eddigi leggyorsabb 5 kilométerem, 22 perc 23 másodperc/5 km. A másik pedig a leggyorsabb 10 kilométer, az pedig 46 perc 59 másodperc alatt lett meg. 
10K

Megjegyzések

Booking.com