Timelapse a Tubesről

  Ma reggel állvánnyal felszerelkezve jelentem meg a hajnali fejlámpás futáson. Heten voltunk mint a gonoszok! Én csak a táv feléig tartottam a többiekkel, mert azt akartam, hogy a Tubesen érjen a napkelte. Nincs meg a felszerelésem a timelpase videókhoz, de nagy csodálattal nézem őket. Ebből kifolyólag én is szeretnék hasonlókat készíteni. Ma egy órát fagyoskodtam fent a kilátóban, de sajnos az eredmény elmaradt a vártaktól. Na mindegy, majd legközelebb jobban odafigyelek!
Még alszik a város
Csináltam pár fotót a városról, majd elővettem az állványt, átállítottam a gépet 16:9-re és 2 megapixelre a videóhoz. A telefonom stopperóráján néztem az időt, az első a város felé nézős 30 percig készült körülbelül 20 másodpercenként egy fotóval, a második Orfús viszont csak 4-5 percig és 5 másodperc/képpel.
Hajnali fények a Kelet-Mecsek felett
 Lemerült az aksi, azt meg ugye csak úgy tudtam cserélni, ha levettem a gépet az állványról és azután már nem tudtam ugyanoda visszarakni.

A fenti videón próbálkoztam, hogy bizonyos időközönként pár fokkal elforgatom a gépet, sajna nem jól sikerült. Legalábbis nekem nem tetszik. De a legnagyobb bajom a videóval, hogy ferdék lettek a képek és ezáltal a videó is. Ezt már ott is láttam, de csak akkor amikor már világos volt, akkor meg már nem akartam korrigálni.
Napkelte a Tubesről
Közben hátra-hátra kukucskálva észrevettem, hogy milyen jól néznek ki az Orfűi tavak fölötti felhőpamacsok. Sehol máshol nem volt felhő, a tavak felett a völgyben megrekedtek a hideg levegő, úgynevezett termikus inverzió alakult ki.
Termikus inverzió Orfű felett
Aztán nekiláttam ezt is levideózni, pontosabban fényképezni, de csak ilyen nyúlfarknyira sikerült. Az aksi mellett az időm is elfogyott.

Közben arra lettem figyelmes, hogy a távolban feltűnik a Badacsony és mellette a Gulács. Nem volt valami erős a panoráma, de azért jól látszott, remélem a képen is látható, körülbelül a kép közepén a horizonton.
Badacsony a Tubesről
Hét előtt öt perccel kaptam észhez, hogy nekem most már mennem kell, mert bár hétre már nem érek le, de jó lenne minél hamarabb otthon lenni, mert indul a nap.
Komló felé
Összecsuktam az állványt, elraktam a fényképezőgépet és már iszkoltam is le a lépcsőn a János-kilátóból. A sárga sávon a Tubes gerincen végig futottam, majd a sárga háromszögön kanyarodtam le a városba.
Orfű felé
Hét óra tizenöt perckor állítottam le a Nike+-t a házunk előtt. 11 kilométer lett a vége másfél óra futás és egy óra fényképezés!

Megjegyzések

Booking.com