Csodás-ködös reggel

  Vasárnapi hosszú futás előtt még ma reggel át akartam mozgatni a testemet, de nem akartam eldurvulni, ezért csak a Dömörkapu-Állatkert-Mandulás vonaláig mentem fel. Hat után indultam, azaz már világosban. A Magaslati útról nagyon jól nézett ki a város, ahogy ködbe takarózik. Itt még nem álltam le fotózni, de a Balázs pihenő felé a lépcsősoron már elővettem a masinát a táskából.
Ködös Pécs
Tettye-tér és a Havi-hegy mellett csak a hőerőmű kéményei látszottak ki. Felfutottam a zöld keresztig, onnan le az Irma útig, majd ismét fel a Dömörkapuig.
Napfelkeltés futó
Régen voltam már a Flóra-pihenőnél gondoltam megnézem ott mi a helyzet felhő ügyileg. A Karolina tó felett megült a köd, aztán egy darabig tiszta volt, majd megint betakarta a házakat.
Termikus inverzió
A Zengőnek is csak a teteje kukucskált ki a távolban. Egy futó elszaladt alattam, észre sem vette, hogy fentről fotóztam. Vissza szaladtam a Dömörkapuhoz, kicsit elindultam felfelé a sárga sávon, de nem sokáig, mert a zöld kereszten már vissza is fordultam és a kisvasút sínjeihez értem le.
Mecseki kisvasút
Az állatkert előtt elfutottam a Mandulásig, majd ott bementem a volt kempingbe. Szörnyű ami ott van! Az épületeket szinte tejesen elhordták! Mindenhol betört ablaküvegek, sitt és szemét! :(
Valamikori Mandulás kemping fogadóépülete
Még szerencse, hogy az Emil pihenőt nem kapták szét! 
Emil pihenő
Lefelé a kőbánya után már csak egy rövid fotószünetre volt időm a Niké szobornál. 
Ellenfényes Niké szobor
Így is fél nyolcra értem haza, kapkodhattam, hogy még időben beérjünk az iskolába. Még nyolc kilométer sem volt a mai futás, de majd vasárnap bepótlom. Körülbelül tízszer ennyi vár ránk! Ha esetleg valakit érdekel akkor vasárnap itt a verkor.hu-n oldalt a nevemre kattintva lehet nyomon követni merre is járunk éppen!

Megjegyzések

Booking.com