Novemberi nyári futás

  35 órával a Vérkör után, ma délelőtt ismét futócipőt húztam. Rövidnadrágban és pólóban mentem olyan meleg volt, pedig ugye november 10.-ét írunk. Akartam menni egy laza Tubes kört, fejben meg is terveztem, de aztán mikor elindultam minden mozdulat nehezemre esett. A Tettyétől mikor elkezdtem felfelé menni, akkor meg még inkább úgy éreztem, hogy a vasárnapi 80 km után még kellett volna pár nap pihenő. De ha lassan is tudtam haladni. Az Irma úton végig a Dömörkapuig rengeteg új madáretető lett kihelyezve.
Madáretető a Mecsekben
Szerintem vagy tizenöt-húsz biztosan volt, közvetlen a turistaút mellett. A Dömörkaputól a Tv-toronyig már párszor belesétáltam, de utána már bírtam egészen a Kis.Tubesig.
Tv-torony a Kis-Tubesről
Látszott a Papuk, amúgy meg szürke ködös volt az idő, a Nap sem látszott. A fák már szinte teljesen lehullajtották a leveleiket, gondoltam is, hogy ilyen időben hamarosan megjelennek az első geofiton növények. A meleg és a lombkorona hiánya épp elég volt ahhoz, hogy az első Illatos hunyorok kihajtsanak. A Tubesig még nem találtam, de lentebb a Mandulás felé már igen. János-kilátóban bíztam a Badacsonyban, de sajnos most nem volt hozzá szerencsém.
Pécs és távolban a Papuk
Innen is csak délre volt jó a kilátás. Fentről nézve is jól látszott, hogy már több a lombkorona nélküli fa mint amelyiken még maradt pár sárga vagy barna falevél. Lefutottam piros háromszögön a Lapisig, majd onnan a Bányász-úton indultam a Mandulás irányába.
Illatos hunyor (Helleborus odorus)
Itt láttam az Illatos hunyorokat, de volt még harangvirág, katáng, árvacsalán és napvirág is helyenként. Meg természetesen rengeteg pirítógyökér bogyót!
Valamelyik harangvirág
Manduláson és a kempingen át értem le a Niké-szoborhoz, majd onnan pillanatok alatt lent voltam a Pálosoknál.
Niké-szobor, Pécs
Laza 10,7 kilométer lett végül, az eleje, pontosabban a felfelé nehezen ment aztán már nem volt gond. Szép nyárias, tavaszias őszi délelőtt volt a mai! :) Hamarosan a Vérkörről is olvashattok!

Megjegyzések

Booking.com