Tettye - Kis-Tubes - Tettye

  Ma is jól indult a reggel, ébredés után ebéd és uzsonna csomagolás, majd öltözés és irány a suli, meg az ovi. Kiraktam a gyerekeket és már nyolckor a Tettye-téren álltam beöltözve és rajtra készen. Ekkor még nem tudtam merre is fussak, de abban biztos voltam, hogy elindulok felfelé aztán majd lesz ahogy lesz. Gondolkoztam a Tubesen, de mindig oda megyek és a panoráma nem tűnt valami jónak. Aztán eszembe jutott, hogy megyek egy Rotary-kört. De az meg lehet időbe nem fért volna bele. Végül a Dömörkaputól még elindultam fel a Misinára, de sárga keresztnél lefordultam a sípálya felé. A volt síugró sáncig elő sem vettem a fényképezőgépem, addig jól is haladtam, de utána már sokszor megálltam.
Sárga kereszten
A Hóvirág-völgy és a Lusta-völgy keresztezése után megindultam a sárga háromszögön a Misinának. Illatos hunyorok miatt ismét fotószünetet tartottam, majd már nem messze a Misina alsó parkolójától egy őz ugrott ki a bokorból. De csak pár métert sétált és megállt. Jó harminc-negyven méterre lehetett tőlem és vagy fél percig farkasszemet néztünk egymással. Erről készült is egy felvétel.
 Majd mikor már meguntam és tovább indultam egy másik őzzel továbbsétáltak, akit addig észre sem vettem. A parkolónál két idősebb hölgy indult nordic walkingozni, köszöntem nekik majd elindultam a Tubesek felé. Itt még mindig nem tudtam mit akarok, csak abban biztos voltam, hogy még eddig keveset mentem, ezért még nem fordultam vissza a Tettyehez. Gondoltam a Rotary-Bányász út-Mandulás útvonalra, de végül inkább felszaladtam a Kis-Tubesi kilátóba.
Távolban a Papuk
Kis-Tubesen
Felhők felett a Papuk, lábam alatt a város látszott. Pár kép aztán iszkiri, mert 10-re mennem kell dolgozni. Visszafutottam a parkolóhoz és onnan a piros háromszög turistaúton le a Mandulásba. Egy.két hunyor miatt álltam csak meg.
Illatos hunyor (Helleborus odorus)
Mandulástól a zöld négyzeten futottam egészen a Kikeleten át a Tettyéig. Régen jártam az Ilonka-pihenőnél.
Ilonka-pihenő
Ki lettek vágva előle a fák és most így a Havihegy felé jó a kilátás. Délutáni fényekben is meg kell majd nézni, mert most a szembe fény nem igazán kedvezett nekem.
Kilátás a pihenőtől
Pont egy óra nulla perc lett a futás vége és 9,4 km. Gyors zuhany és képfeltöltés után szaladnom kellett, hogy még időben beérjek a melóba!

Megjegyzések

Booking.com