Balatonon Fonyód - Keszthely

  Miután kijátszottuk magunkat a Zselicben, kora délutánra megérkeztünk a Balatonhoz. Tavaly Lellén fürödtünk és kempingeztünk, de most csak egy fél napot terveztünk aztán menni akartunk tovább. Ezért inkább a fizetős strand helyett egy szabad strandot kerestünk. Habár meleg volt, de nagyon fújt a szél, nem a legjobb strandidő volt. A régi hetesen Balatonlelle és Boglár után Fonyodnál átmentem a síneken és ha nehezen is de sikerült egy parkolóhelyet találnom a strandtól nem messze. Elővettük a törölközőinket és már sétáltunk is a Balaton-partra.
Városi strand, Fonyód
A vasútállomással szemben lévő városi strandra mentünk, ami ha minden igaz ingyenes. De kerítéseket és beléptetőrendszert pont akkor építették ki. Ami arra engedett minket következtetni, hogy hamarosan fizetős lesz! Szuper játszótér, kisebb homokos partszakaszok és egy kalózhajós gyerekmedence!
Kalózhajó
Lehet pont ezek miatt a beruházások miatt lesz fizetős! Bár Lellén is meg szoktuk venni a belépőt, lehet ha hosszabb időre jövünk akkor itt is megéri befizetni a jegyet. Még Damján is bejött velünk a vízbe, pedig eddig ő nem igazán szerette a zavaros vizeket. De a Balaton vize olyan tiszta volt, hogy most bemerészkedett. A kalózhajó még készült, így azt sajnos nem tudtuk kipróbálni, de a játszótéren volt egy négy üléses körhinta ami nagyon bejött a gyerekeknek. Nekem már kevésbé, mivel vagy félórán át kellett velük körbe-körbe szaladgálnom. Aznapra is meg volt az edzés! Mikor már kellőképpen elfáradtunk ismét továbbindultunk. A következő célpontunk Keszthely volt. Méghozzá a nemrégiben átadott vízi játszótér.
Vízi játszótér Keszthelyen
Az Erzsébet királyné útján, a Helikon park mellett állítottam le az autót, majd innen gyalogoltunk le a kikötő felé az árnyas parkban kialakított játszótérhez. Mondanom sem kell ez is bejött a gyerekeknek.
Tekerés!
Volt olyan játékelem, amihez kicsit nehezen fértünk oda, de a végére mindent kipróbáltunk. Aztán séta a parton, hattyú és kacsa etetés, majd indulnunk kellett, mert még nem volt szállásunk éjszakára.
Hattyúk a Balaton-parton
Kacsa etetés
Tavaly és idén is sátrazást terveztünk, de most is mint előző évben éjszakára vihart jósoltak. 2014-ben már meghúztuk magunkat Zalaszántón a Barbara-lakban, így kézenfekvő volt, hogy idén is becsöngessünk hozzájuk.
Barbara-lak, Zalaszántó
Akkor is nagyon jól éreztük itt magunkat és most sem csalódtunk. Nagyon kedvesek a házigazdák és a házikó is tökéletes. Jó lenne egyszer hosszabb ideig is maradni, nem mindig csak egy éjszakát! Sok látnivaló van a környéken (Tátika, sztúpa...), amit szeretnék majd felkeresni. 

Megjegyzések

Booking.com