Hóemberek a Mecseken

  Kissé bulváros lett a cím! Gondolkoztam még a hóhelyzet a Mecseken, de az túl snassz lett volna. Iskola, óvoda után most is mint már egy ideje nyolckor a Tettye-térről indultam rövid kis futásomra. Kíváncsi voltam, hogy hétvégi hóból mennyi maradt mára. Dömörkapu-Misina útvonalon mentem fel. A Tv-toronynál már semmi sem maradt, de reméltem fentebb még azért még maradt egy kevés. A sárga sávon futottam tovább, a Rotary körsétánynál a fűben egy kevéske még maradt, de a fákról teljesen eltűnt a fehér lepel. A Kis-Tubesnél találkoztam az első hóemberrel.
Kis-Tubesi hóember
Olvadozott, dülöngélt, de még állt. Egy hölgy megelőzött, a kutyusával a kilátóban nyújtott és gyönyörködött a városban.
Nyújtás a város felett
Kitekintés a Tv-torny felé!
Csak árnyékos részeken foltokban maradt mutatóba egy kevés hó. Viszont a beton jól le volt fagyva. Csak óvatosan aki arra ár! Szársomlyó és a Tenkes nagyon élesen látszott, viszont a Papuk nem. Sós-hegyi kilátó felé tekintgettem, egész jónak tűnt a panoráma arra is. Elindultam hát fel a János kilátóba. Tubes előtt a sorompónál második hóemberke is még tartotta magát.
A meghajló
Fentebb még három volt. A legnagyobb még egy pár kesztyűt is kapott. Kilátó alatt az asztalon két kis törpe hóemberrel már hét hóember élte túl az elmúlt két napot.
A hátradőlő
A kis harcos
A nagy kesztyűs
A kócos hajú
A legkisebb
Szerencsére jó hűvös volt odafent és ha minden igaz még az is lesz egy darabig. Milda sajnos a Kis-Tubestől lentebb hozta vasárnap a hókacsáját és el is olvadt. :( A János kilátó alsó szintjébe érve aztán nagyon megörültem. Eszméletlenül jó volt a panoráma észak-északnyugat felé. Badacsony és a Gulács nagyon erős volt. de még a bakonyi Kab-hegy is látszott. Hétvégén lesz a Tanúhegyek nyomában teljesítménytúra, ha el tudnék menni, akkor még vissza is lehetne tekinteni a Mecsekre. Bár ahhoz azért nagy szerencse is kellene.
Badacsony és a Gulács
Kab-hegy
Mecsektől a tanúhegyekig
Kilátás
Nehezen indultam le a kilátóból, de mennem kellett, mert 10-re be kellett érjek a munkahelyemre. 
Tubes
Piros háromszög
Innen leszaladtam a Lapisig, majd a Bányász úton a Mandulásba. Kilenc óra után öt perccel értem le a tornapályához, így igencsak nyargalhattam, hogy időben lent legyek a városban. Állatkert, majd Dömörkapu és aztán a Tettye. 9:20-ra értem le, majdnem 11 km lett a vége.

Megjegyzések

Booking.com