Másfél órás futás a Mecsekben

  Hétvégi farkas kaland és egy kis betegség miatt nem voltam futni, de ma reggel már nem bírtam magammal. A farkas sztori megoldódott, a betegség még nem, de az nem tudott távol tartani a mozgástól.A korai kelés nem jött össze, de aztán átalakítottam a reggel és gyors kiraktam a gyerekeket az iskolába, óvodába és már háromnegyed nyolckor a Tettyén voltam. Futócuccban, futócipőben. Fél tízkor kell indulnom munkába, ha negyed óra alatt letusolok és összepakolok akkor pont másfél óra szabadidőm van. Gondoltam magamban. Hajnalban ritkán találkozok emberekkel az Irma úton, de ilyentájt már elindulnak a kutyasétáltatok. Az első pár még pórázzal a második már anélkül! Természetesen meg is kergetett a kutyus! :( Szerencsémre gyors voltam és hamar feladta az eb! Lehet csak játszani akart, a gazdák persze látótávolságon kívül voltak! Dömörkaputól a Kis-rét felé fordultam.
Kis-rét
Őszies erdő
Itt már magam voltam! Előkerült a fényképezőgép, ami sűrű megállásokra késztetett. A tisztásnál felmentem a sárga kereszt jelzésre, erre járunk hajnalban a fejlámpás futásokkor. De nem fordultam vissza a Misina felé, hanem a sárga háromszögön Lapis felé vettem az irányt. Majd egy csodaszép erdőrészben elindultam felfelé a Rotary körsétányhoz.
Őszi Mecsek
Lombkorona
Egy őzt riasztottam meg és kellő távolságot tartva elviharzott előttem.
A Rotary-n aztán elfutottam a sárga sáv keresztezéséig, majd onnan azon fel a Tubesre. Jó széles dózerút van itt, ahol ismét csak hangulatos őszi színekben tündökölt az erdő! 
Tubes és a Lapis között
Tubes
A János-kilátó alsó szintjéig mentem csak fel a panoráma bún rossz volt. A városig alig lehetett látni. Sietnem is kellett ezért a Kis-Tubesnél sem időztem sokáig. 
Kis-Tubesi kilátó
Lefelé már meg sem álltam fényképezni, csak az Állatkert előtt egy pillanatra. Nagyon sok autó állt az út szélén, rengetegen dolgoznak az építkezésen. Remélem jövőre el is fog készülni! 
Pécsi állatkert előtt
A Szaniszló úton szaladtam le a Balázs-pihenőhöz. Itt azért párat mág kattintottam, majd a lépcsősoron leszaladva értem le a kocsihoz. 
Havi-hegy
Tettye-oldal
9:18 volt ekkor, gyors hazamentem, lefürödtem és 9:35-kor már indultam is a melóhelyre. Időben be is értem. 10,3 kilométeres futás mozgási ideje 1 óra 4 perc lett, azaz kb 25 perc ment el a fényképezgetésre. :)

Megjegyzések

Booking.com