Út a vadonba könyvajánló - Napiblog 2021/046

   1996 január 13-án jelent meg Jon Krakauer Into the Wild könyve az Amerikai Egyesült Államokban. 2001-ben a Park kiadó jóvoltából a Veszélyes Övezet könyvsorozat keretében jelent meg magyarul. 

2021/046

Én valahogy 2005 környékén találkoztam a könyvvel, mivel a Nomádban mi is árultuk. Ekkor olvastam el. Szerintem pár nap alatt kivégeztem, mert annyira rabul ejtett aChris McCandless története. Na meg Krakauer stílusa, később az Ég és jég című könyvével is hasonlóan jártam. 

Kukkantás a könyvba

Alex történetét lehet szeretni és el lehet ítélni, de valamiért mégis a vadonjárók és a kalandorok azonosulni tudnak vele. Mutatja ezt az is, hogy a könyv és a későbbi (2007) film megjelenése után igazi zarándokhellyé vált a busz, melyben holtan találták a főszereplőt. Sokan az életüket kockáztatták a megközelítésekor. ... a folyón nem lehet átkelni... Sokan ezt nem vették figyelembe és sajnos tragédiához vezetett. Az Alaszkai Egyetem fairbanksi múzeumában tekinthető meg most a busz.


Ma a Jókai-téri antikváriumban a 2008-as kiadású könyvet megvásároltam, ezért született a mai bejegyzés róla. Ezt a film magyar nyelvű megjelenésének évében adták ki, gondolom annak sikere miatt és mert az első kiadás és azóta már ez is folyamatosan keresik a természetkedvelők. Nem sokat porosodik egy ilyen könyv az antikváriumokban. 

Hátlap 

Ezért ha van Netflix előfizetésetek akkor itt meg tudjátok nézni feliratosan a filmet. Az HBO Go-n szinkronosan is fent volt, de már nem érhető el sajnos.

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

  1. nekem csak a film volt meg...még kajakos horgász időszakomban láttam...a tsávóval nehéz azonosulni, de a természet közelsége, az egyes élmények külön-külön önmagukban is élvezetessé tették a sztorit...a zenéje meg... A FILMZENE

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Booking.com