Mínusz kilencben a Tubesen - Napiblog 2021/043

  Pár napja már lehetett tudni, hogy újra jön a hideg, illetve még abban reménykedtem, hogy a tegnapi szél jól kipucolja a légteret és jó panoráma lesz ma hajnalban.

2021/043

A hideg az bejött a szép kilátás sajnos nem. A szokásos két réteg felső helyett hármat, a szimpla zokni és nadrág helyett duplán húztam. Kesztyű és sapka a megszokott volt. Több mint két órát voltam kint és az ujjaim kivételével nem is fáztam. Azok viszont napkelte után majd szétfagytak.

Pirkadat

Változtattam ma és hajnalban nem a Tettyét céloztam meg, hanem a Széchenyi teret. Onnan a Mecsekkapu következett, majd a sárga háromszögön a Tv-torony. Innen aztán már a Tubes felé kanyarodtam. Kétszer is felmentem a kilátóba, mielőtt haza indultam volna, de hiába nem látszott a Badacsony.

Jégcsapok a János kilátóban

Fagyos hóvirág

Kis-Tubesen ért a napkelte, itt kezdett el igazán fázni a kezem. Lehet a fényképezéstől, bár csak pár pillanatra vettem le a kesztyűt. De úgy látszik ennyi elég volt, hogy átfagyjanak az ujjaim. Fújtam, dörzsöltem de nem használt. Jó fél óra múlva már a Flóra-pihenő után éreztem, hogy most már felmelegedett eléggé. Mire hazaértem már kutya bajom sem volt. 
Napkelte

Tv-torony alatt

Lehet a plusz réteg ruha felesleges volt és inkább egy vastagabb kesztyű kellett volna. Vasárnap megyek újra, akkor majd kiderül.
Hinta

Napsugarak


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com