Képszerkesztés a blogra - Napiblog 2021/055

   Sokszor nehezen találom ki, hogy mi legyen a napi bejegyzésben. Ma is így voltam, virágos témában gondolkoztam, aztán elvetettem és inkább egy rövid képszerkesztős bejegyzést csináltam.

2021/055

  Talán érdekes lehet párotoknak, akik nem értenek a photoshop-hoz vagy nem akarnak hasomló programokat használni. Hozzáteszem én sem értek a legelterjedtebb képszerkesztő programhoz. De a blogra feltöltött képeimhez nincs is szükségem rá. Persze jó lenne megtanulni használni, mert tudom rengeteg hasznos funkciója van. 

Két online szerkesztő felületet használok. Az egyik a Canva a másik pedig a Befunky. Mindkettőből elég nekem az ingyenes változat. 

Canva

A Canva egy nagyon sokrétű designer oldal, ahol különböző sablonokat használva tudok mindenféle platformra képet vagy animációt szerkeszteni. A bejegyzések szalag vagy főképeit mindig itt csinálom. De csináltam vele már névjegykártyát, naptárat vagy lapozgatós Instagram posztot. Rengeteg sablon közül sok az ingyenes és ami még jó, hogy tárolja a régi terveimet és bármikor tudom azokat módosítani.

Befunky

A Befunky-val képek méretét csökkentem, hogy a blog ne lassuljon be a nagy kiterjesztésű fotóktól. Illetve levágok belőle vagy forgatom, ha szükséges. Minimálisan a kontraszton, a fényerőn, a melegségen és a szaturáción szoktam húzogatni. Természetesen a onedoor feliratokat is ezzel a programmal rakom rá a képre. Nagyon egyszerű a használata. A fizetős verzió sokkal többet tudna, de eddig nekem elég volt a free. 

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com