Felhők felett mindig süt a Nap - Napiblog 2021/033

   Tegnap este lefekvés előtt ránéztem a Tv-torony időképes webkamerájára. A hold megvilágította a felhőket, a felhők alatt pedig Pécs fényei látszottak. Már ekkor abban bíztam, hogy talán megmarad ez az állapot hajnalig. Ébresztő után az első dolgom volt ránézni újra a kamera képre. 

2021/033

Szerencsémre szinte ugyanaz a látvány fogadott, azért a biztonság kedvéért megvártam a frissítést.  Gyors összeszedtem magam és megindultam felfelé. Tettyéig full köd, aztán még a Mandulásnál is hasonló volt a helyzet. A Bányász út vége felé, de még jóval a Lapis előtt értem a felhők fölé. A Hold és a fehér hó miatt szinte a lámpát is lekapcsolhattam volna, de a biztonság kedvéért ezt nem tettem. 

János kilátó a Tubesen

Jakab-hegy, Rózsa-hegy és a Hold

Misina-Tubes gerinc

Hajnalodik

Egy óra alatt, 6 óra 30 perckor érkeztem a Tubesre. A kilátóban csak én voltam, de nem sokkal utánam megjött az első fotós, majd utána még találkoztam párral. Keletre a Misina, nyugatra a Jakab-hegy és a Rózsa-hegy szigetként emelkedett a felhők fölé. Távolban a Zengő és a Hármas.hegy csúcsa is kikandikált a sűrű fehér ködpaplan felett.

Napkelte előtt pár perccel

Néha futottam is.

Itt-ott még bokáig ért a hó.

A fák pedig az égig.

Már pirkadt az ég, de napkeltéig nem tudtam várni, ezért tovább indultam a Kis-Tubesi kilátó felé. Természetesen itt is megálltam, a napkelte itt ért, de ez egyben azt is jelentette, hogy késésben vagyok indulnom kell hazafelé. Útközben azért még meg-meg álltam fotózni, ezért a Flóra-pihenőtől haza telefonáltam, hogy készülődjenek, mert csúszásban vagyok.

Misina-tető

Tv-torony

Felhő határ

Kis-Tubesi kilátóban

A síház utáni köves visszafordítóig sütött  a nap, utána belementem a ködbe. Nem mondom annak is volt hangulata. A városban már szinte elolvadt a hó, odafent azonban még tartja magát. sajnos az előrejelzéseket nézve a héten biztosan elolvad. :( Utána jöhet a sár, hogy lesz a még tél, azt nem tudom, de ha nem azt sem bánom.

Már ködben

Hómanó

Havas minimál

Természetes alagút


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com