Péntek hajnali futás - Napiblog 2021/057

   Nehezen indult a reggel, 4:30-kor ébresztett az órám, de csak 5:20-ra tudtam összeszedni magam. Sokszor van így, de aztán mindig rájövök, hogy mennyire jó, hogy nem maradtam az ágyban.

2021/057

Már az utcánkban láttam, hogy fehéren világit a Hold az égen, aztán a Havihegyen meg is álltam fotózni. Majdnem telihold volt és nagyon látványosan ment lefelé, percről percre közeledett a Kiss József utca házai felé.

Holdlemente
Az esetek többségében a sárga sávon vagy a Lusta-völgy felé a sárga kereszten kapaszkodok fel a Tubes-Misina gerincre. Ma nem így tettem, mert a Mandulás felé futottam. Amikor erre járok, akkor általában a Bányász-úton futok fel a Tubesre. Most viszont nem így tettem, hanem mentem tovább a Remete-rét felé. Aztán innen már ki szoktam futni a rétre és onnan vissza fel a Lapisra a zöld kereszten. De ma nem így tettem, mert a zöld körön cammogtam fel a Lapisra. 
Szaharai poros napkelte

#free PTE
Az első fél óra után csak 3,5 km-nél jártam, aztán a másodikat megnyomtam és 8 km tudtam szaladni egy óra alatt. Ami nem annyira nagy szám, de nekem pont elég. Pont napkeltére értem fel a János-kilátóhoz, de a szaharai portól nem volt valami szép a napfelkelte. 
Hóvirágok

Medvehagymák

Napról napra egyre több virág jelenik meg az erdőben és a medvehagyma is brutálisan beindult. Persze még csak zsenge hajtások vannak és nem színezték zöldre az erdő alját. Egyenlőre még a szürkés, barnás avar az úr. 

Tv-torony

Hazafelé természetesen kinéztem a Kis-Tubesre. Csak mert ha már arra jártam, akkor nem hagyhattam ki. Ezután viszont már csak a Flóra-pihenőnél lassítottam. Fél nyolcat céloztam be hazaérésre és egész jó sikerült, mert 7:31-kor állítottam le az órám.

Leánykökörcsin


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com