Virágos futás a Dráva-síkon és a Villányi-hegységben - Napiblog 2021/092

   Nagypéntek révén a ma reggeli futásra kicsit több időm volt, mint egy átlagos pénteken. Az idő is egész jó volt, ezért kitaláltam, hogy leugrok virágokat fotózni Délvidékre. Sokszor csinálom, hogy több virágot és élőhelyet próbálok egyszerre bejárni. Van, hogy ez jól sikerül, de azért olyan is előfordul, hogy két lehetőség közül egyik sem jön be.

2021/092

Ma szerencsén volt és mindent találtam, amit szerettem volna. Napkelte előtt már lent voltam a Dráva-síkon. Futottam egy kicsit a gáton kialakított kerékpárúton, majd lementem a folyópartra. Találtam egy nagyon klassz homokos partot. Kár, hogy mikor lehetne jönni fürdeni, akkor már annyi lesz a szúnyog, hogy nem lehet elviselni. 

Három folyó kerékpárút

Ártéri erdő

Fuss kékben

Dráva-part

Még jégmadarat is láttam az egyik part közelítésnél. Viszont olyan gyors volt, hogy esélyem sem volt a fotózásra. Mikorra kivilágosodott pont a keresett kockás liliomokhoz értem. Egész jó évük van, rengeteget találtam.

Valamelyik tüdőfű

Mocsári kockásliliom

Közeli

Egy halványabb kotuliliom

Már elmúlt hét óra mire visszaértem a kocsihoz, gyors bepattantam, aztán már utaztam is át a másik helyszínre. Meg sem álltam a Villányi-hegységig. Itt is csak egy rövidet futottam, mert inkább virágfotózásra koncentráltam. 

Agárkosbor

Agarak

Ennek az lett az eredménye, hogy megtaláltam 2021 első orchideáit. Legelőször pár agárkosbor akadt lencsevégre, majd pár pókbangó. 

Pókbangó

Fekete-hegy és a Harsányi-hegy a Csukma oldalából

Fekete kökörcsin

Tavaszi hérics

Szeretem az ilyen reggeleket, a Mecsekben nem gond ha valamit nem találok, mert oda bármikor vissza tudok menni, de a Villányi-hegységbe és a Drávához azért ritkábban jutok le.

Találkozunk holnap este!

Megjegyzések

Booking.com