Itt a medvehagyma szezon

  A hetekben egyre többen keresnek rá a medvehagyma sóra a google-ben, ebből páran a blogomra is rátaláltak. Gondoltam hát idén is legyen egy medvehagymás bejegyzés. Bár a címben említett szezon már tart vagy 3 hete, de a napokban is voltam fent a Rotary környékén és van még bőven. Valamint egy két bimbóssal találkoztam még csak, tehát a virágzás még várat magára pár hetet. Hétvégén az Orfű-Pécs közötti út mentén rengetegen megálltak gyűjteni. Én ha tehetem inkább olyan helyeket keresek, amik messzebb vannak az autóutaktól. Például remek hely a Kis-rét környéke, vagy odébb Kantavár-Rábay fa körül is akad bőven a népies néven vadfokhagymának is nevezett csemegéből. 
Március eleji zsenge medvehagymák
Három héttel ezelőtt mikor utoljára voltam fent a Rotary körsétány északi ágán már bőven volt medvehagyma, de jóval zsengébb, kisebb levelei voltak, mint tegnap. Most már tömegesen beborítja az erdő aljnövényzetét. Az avar is alig látszik ki alóla. Szinte kaszálni lehetne! Ezt azért nem ajánlom senkinek.
Március közepén már tömeges a medvehagyma a Mecsek erdeiben
A medvehagyma tömény illata mellett nem lehet érezni az Odvas és Ujjas keltikék finom illatát. Belőlük is van bőven, na meg a Tubes felé vezető út mentén sárgállik tömegesen a bogláros szellőrózsa. 
Odvas keltikék
A Kis-Tubes kilátó környéke telis-tele van fürtös gyöngyikével, hegyi ternyével és háromszínű árvácskával. Három hete még hóvirágtól, hunyortól víritott az erdők alja! Mennyit változott az erdő pár hét alatt!
Medvehagyma csokor
Hazafelé szedtem még egy csokor medvehagymát reggelire, na meg a kollégáknak is!

Megjegyzések

Booking.com