Számvetés 2.0

  Március 15-e számomra mindig egy kicsit a visszatekintés napja, két évvel ezelőtt ezen a napon kezdtem el futni, azóta sok-sok kilóméter van már a lábamban. az idei szezon felemásra sikerült, kevesebbet mentem mint tavaly, de ezt két dologra tudom visszavezetni. az egyik, hogy január elején megműtötték a lábaimat, ezért 6 hetet teljesen ki kellett hagynom, a másik pedig hogy kissé átalakult az indíttatás. Korábban inkább futni mentem ki az erdőbe, de mára ez inkább a felfedezésről és folytonos keresésről szól. Virágok, növények és újabbnál újabb helyek felkeresése. Tavaly futottam a Villányi-hegységben kétszer is, de a mecseki kéktúra szakaszon is futottam, előbb a Mecseknádasd Árpádtető közötti szakaszt, majd az Abaliget Remete-rét között kocogtam. A köztes részen is jártam már többször. Kelet-Mecsekbe is több alkalommal eljutottam, voltam a Farkas-árokban, és Tolna megye legmagasabb pontjára is felfutottam. Tőserdő-Tiszaug részt is felfedeztem. Sok virágot megtaláltam, sok állattal összehozott a szerencse. Hallottam szarvasbőgést, elfutott előttem vaddisznó család, sőt egyszer egy borzot is kiugrasztottam a bokorból. Sok-sok kaland és természetben eltöltött kellemes percek remélem tovább-tovább szaporodnak idén is. 
Elgyötört Montrail Rockridge

Már az előző évi számvetésben írtam a Rockridge cipőmről. Azóta tettem bele még 1400 kilométert, most kb. 1700 kili van benne. Mondhatni csere érett lett, de nem csak a kilométerek miatt, a talpa elkopott és a felsőrésze több helyen kilyukadt. Még pár hétig muszáj használnom, aztán beruházok egy új cipőre, már ki is néztem ki lesz a következő áldozat, egy Hoka Mafate-re fáj a fogam. 
Tiszakanyar
Idei ünnepi futásom kevésbé zord körülmények között zajlott mint a tavalyi, nem volt hóvihar, helyette szépen sütött a nap. Tiszakécskén mentem egy kört a gáton, majd vissza az inokai révtől, Ókécskén át haza. A majdnem 20 kilométer alatt számos madárral találkoztam, cinegékkel, fakopánccsal, egy-két nagyobb testű ragadozó madár is körözött a szántóföldek felett.
Széncinege
A termálvíz kifolyónál több vadréce wellness-elt a melegvízű patakban. Csak mikor már egész közel voltam, akkor szálltak fel a magasba, addig áztatták lábukat a termálvízben.
Kacsa wellness
Ahogy a gáton a madarak mellett őzek menekültek szökdelve előlem. majd a szántokon mezei nyulak ugrottak nagyokat, míg jó messzire nem értek tőlem. Ekkor megálltak és visszanéztek felém.
Mezei nyúl
Jó volt ez az év, de remélem idén még több helyre eljutok, még több növényt megtalálok. Terveim között szerepel idén a Kockás liliom, a Kornistárnics, a Tarka kosbor, a Méhbangó és a Szent László-tárnics megtalálása, hogy csak a számomra legeslegjobban keresetteket említsem. Ezek mellett természetesen minden aktuálisan nyíló vadvirágot szeretnék lefotózni, mintpéldául a Bánáti bazsarózsát, a Majomkosbort vagy épp a Fekete kökörcsint. Majd meglátjuk mi jön össze ezek közül.
  Végül most is összegyűjtöttem egy kis statisztikát:
  • össztáv: 1413 km
  • időtartam: 212 óra 49 perc, azaz 8 nap 20 óra 49 perc futással töltött idő.
  • futások száma: 142 alkalom
  • elégetett kalória: 119 410 cal
  • leghosszabb táv: 29, 01 km, de valójában volt egy maratoni távom, csak nem egyben mérte a távot.
  • leghosszabb időtartam: 4 óra 38 perc, ez is hosszabb!
  • legtöbb elégetett kalória/futás: 2436 cal

Megjegyzések

Booking.com