Keddi kör a Mecsekben

  Pénteken voltam utoljára futni, szombaton leterített egy vírus. Így a hétvége sajnos most kimaradt, pedig tervben volt megint egy hosszabb futás, de arra nem volt erőm, hogy kikeljek az ágyból vasárnap reggel. így a futásra és a fotózásra nem is gondolhattam.  Hétfőn már jobban voltam és ma reggel ismét elindultam. A Mecsek maratonosok mentek reggel, de nem akartam őket hátráltatni, nem éreztem még magamban az erőt. Hellyel-közzel jól ment azért, de itt-ott bele sétáltam inkább. 
Pécs
A Tettyének mentem, onnan fel a Dömörkapuig, majd fel a Tv-torony alá a Misina-tetőre. A keltikék lassan elvirágzanak, de helyettük egyre több helyen jelennek meg a keleti zergevirág hosszú sárga virágai. A medvehagymás már tömegesen bimbóznak és soknak már kipattantak a fehér virágai is. 
Medvehagymás erdő
Ha valaki még szedni szeretne idén akkor siessen szerintem pár hét és levirágzik. Szedtem is egy nagy csokorral. A Kis-Tubesnél kimentem a kilátóba, kicsit megpihentem, gyönyörködtem az ébredező városban. 
Napkelte
Onnan pedig továbbálltam a János-kilátóba, ahol a Nap már magasan megsütötte a Keleti-Mecsek magaslatait. Innen lementem a Lapishoz, majd a Mandulás kempingen át és a Niké-szobor mellett lefutottam a városba. 
  A majomkosboroknak még kell pár nap, de lehet egy.két hét is míg a legszebbek nem lesznek. A sápadt kosborok már virágoznak, de mint a képeken látszik még ők sem teljes pompájukban ragyognak. 
Bimbós majomkosbor (Orchis simia)
Sápadt kosbor (Orchis pallens)
Közeli sápadt kosbor (Orchis pallens)

Megjegyzések

Booking.com