Kis-Tubesre meg vissza

  Kedd hajnalban elterveztem, hogy felmegyek és szétnézek mi a helyzet a kosborokkal. Aztán mikor kimentem a teraszra a futós cuccokért, észrevettem, hogy kezd cseperegni. Az is megfordult a fejemben, hogy nem megyek, de aztán győzött a makacsságom és elindultam. Nem mentem ötre a Tettyére, hanem kb. akkor elindultam felfelé. Világosra fel szerettem volna érni a Mandulásra, de mivel a Szőlő utcán, Kardos úton mentem, már jó korán még sötétben a Roboz Imre pihenőnél voltam. Ezért még fentebb szaladtam a Bánffay Simon utat követve egészen a Misina-tetőig.
Hajnal a tv-torony alatt
Itt már fél hat volt, de még mindig kellett a fejlámpa, ezért mentem tovább a Kis-Tubesre. A kilátónál már lekapcsoltam a pilácsot és pár kép után elindultam lefelé.
Kis-Tubesen
A Rotary elhagyva jöttek velem szembe a többiek. Meg is lepődtem mikor megláttam őket, mert úgy számoltam, hogy ők már fentebb járhatnak! Kézfogás, pár mondat, aztán mindenki ment az útjára. Innen lementem egészen a Mandulásig, majd ott jó nagy bóklászásba kezdtem. Rengeteg magyar zergevirág volt, töménytelen mennyiségben pirítógyökér. Néhol a pirítógyökerek felkúsztak a zergevirágok száraira is.
Magyar zergevirág (Doronicum hungaricum) és pirítógyökér (Tamus communis)
Majomkosbort sokat találtam, de végre egy bíboroshoz is szerencsém lett a Mecsekben is. Most itt csak egy közelit rakok be, de az előző bejegyzésben még vannak képek róla.
Bíboros kosbor (Orchis purpurea)
Lefelé menet még megnéztem az ibolyás gérbicseket, szépen nőnek, hamarosan róluk is tudok feltenni képeket. Valamint újabb védett virágra leltem a Mecsekben mégpedig a sárga koronafürtre.
Sárga koronafürt (Coronilla coronata)
A szemerkélő esőben aztán hét után pár perccel haza is értem. Két óra alatt csak tíz kilométert mentem, de most elég volt, kell a hétvégére az energia!
Kilátás a Tettyére, Havihegyre

Megjegyzések

Booking.com