Rövid futás a Flóra-pihenőhöz

  Hatkor már világosban indultam rövid kis mecseki futásomra. Hétre haza kellett érnem, ezért nem is terveztem semmi extrát, csak gondoltam felmegyek a Flóra-pihenőhöz megnézem a virágokat, majd visszakocogok. Tettyénél felkanyarodtam az Írma-útra és szép komótosan elindultam a Dömörkapuhoz. A parkolóban már volt egy autó, gondoltam most is megelőztek! Egy fiatal pár volt a kilátóban, de én meg sem álltam ott, hanem mentem a sziklagyepre megsasolni mi a helyzet sápadt kosbor téren. Tavaly április 4.-én már fotóztam őket, most 10-én még mindig csak a leveleit látni. Bár zergevirágot is már márciusban találtam, most meg azok sincsenek még sehol! Viszont az első tavaszi ledneket és répás holdviolát már megtaláltam.
Leánykökörcsin (Pulsatilla grandis)

Kicsit még szöszmötöltem a leánykökörcsinek között, akadt még épp virágzó is. A felkelő Nap pont megsütötte, ezért nem tudtam csak úgy elmenni mellette. El is ment itt az időm, de még nem hazafelé indultam, hanem a Kis-rét felé. 
Letarolt erdő a Kis-rét felé
A zöld kereszt elágazásáig, onnan pedig fel a Misina felé az említett ösvényen. A Tv-toronyig már nem volt időm felmenni, inkább ezen a jelzésen lefutottam a kisvasutat keresztezve a Szaniszló-pihenőig. 
Mecseki kisvasút
Innen a turistajelzés nélküli Szaniszló úton pedig le a Balázs-pihenőhöz. Csináltam ugyan pár képet a városról, de itt már igazán nem volt időm, mert sietnem kellett haza. Hétre ugyan nem voltam otthon, de csak pár percet késtem a betervezett időhöz képest. Gyors zuhany aztán irány az ovi és az iskola! Laza 8 kilométert mentem ma reggel! A hétvégén jó lenne egy hosszabbat is futni! De azt még nem látom, hogy merre lesz?

Megjegyzések

Booking.com