Szerda esti brutál futás

  Tegnap este fél kilenckor indultunk a szerda esti körünkre. Menet közben kibeszéltük a hétvégi Tenkest. Mit rontottam el, mire kell odafigyelnem ... A szokásos kórházkört mentük, de én még a végén ráhúztam egy kicsit. Ma este lesz az ország legdurvább félmaratonja, gondoltam kipróbálom én, hogy bírom ezt a pályát. A félmaraton útvonala egyszerű, tízszer fel és le Pécs egyik legmeredekebb utcáján a Szőlő utcán.
Szőlő utca, Pécs

Az utcáról azt kell tudni, hogy lentről a Kálvária utcától indul és fent a Hotel Kikelet előtt ér véget. 194 méterről 1,1 kilométer alatt 340 méterre kell felfutni. Végig meredek, de vannak részei amik brutálisan azok! Erre vállalkoztam. Egyben még sosem futottam ki, az Ilona utcától már többször. Kilenc kilométerrel a lábamban elköszöntem Gáboréktól és nekiindultam a Mecsekoldalnak. Az első annyira könnyedén ment, hogy lefelé elhatároztam megpróbálom még egyszer. A második után sem hagytam abba, megint leereszkedtem és harmadjára is neki indultam. Gondoltam majd az Ilona utcánál kiszállok és hazamegyek. De annyira jól ment, hogy felmentem a Kikeletig. Ott pedig egy hirtelen ötlettől vezérelve nem lefelé folytattam utam, hanem tovább fel a Tv-toronyig.
Szőlő utcán fel a Tv-toronyig
Még három kilométer volt a Misina-tető. Fejlámpa nem volt nálam, így nem is volt kérdés, hogy végig az aszfaltúton menjek vagy sem. Ez a rész már nem annyira meredek, ezért jó tempóban tudtam futni. Fent megkerültem a tornyot és a hold fénye mellett kapkodtam a lábam lefelé. A fák között gyönyörű volt a város. Elképesztően szép ilyenkor Pécs, nagyon szeretek itt lakni! Nem éreztem mennyi idő telhetett el, ezért arra gondoltam milyen jó lenne ha 11 előtt hazaérnék. Akkor két és fél óra alatt lefutottam volna ezt a számomra brutális félmaratont.Aztán mikor a ház elé értem és ránéztem a lépésszámlálóra igencsak meglepődtem. 10 óra 38 percet mutatott. 
Szőlő utcás futás
Két óra kilenc perc alatt lefutottam ezt a 21 kilométert. Közben körülbelül 800 méter szintet másztam meg. A fenti képen látszik három narancssárgás-pirosas rész! Azok a Szőlő utca futások  felfelé! Az a durva, hogy ahogy néztem hét perces kilométerekkel mentem ott is, de Tv-toronyhoz menet még ennyire sem lassultam be. El is határoztam, hogy ezentúl sűrűbben fogok ilyen futásokat csinálni! Ma meg hazafelé menet megnézem, hogyan futnak a profik! Este hatkor indul a verseny! Hajrá-hajrá!

Megjegyzések

Booking.com