Futás a felhők felett és a felhőkben

Úgy alakult a mai napon, hogy reggel(hajnalban) nem tudtam futni menni. Szomorkodtam is mikor láttam a képeket a Tubesről. De "sajna" már bronzvasárnap van és nekem ilyenkor bent kell lennem a boltban. Késő délutánra azért sikerült egy kis időt a hobbimra szánnom és 15:25-kor felkerekedtem, hogy még napnyugta előtt felérjek a Tubesekre. Két napja nem látni a napot, kellett egy kis D-vitamin a szervezetemnek. A legrövidebb utat választottam, toronyiránt fel a hegyre. Pálosok - Mecsek-kapu - Kardos út - Bánffay Simon út. Ezen az úton értem fel a Szigriszt-kereszthez, ahol már sütött a Nap. Innen pedig a sárga sávon értem fel a Kis-Tubesre. A parkolóban rengeteg autó, sétálók, kerékpárosok és futók voltak a Mecseken. Persze mindenkinél fényképezőgép! Négy előtt pár perccel már én is a lemenő Nap melegében fürödve álltam meg a kilátóban. 
Felhők felett mindig süt a Nap!

Naplemente
Télapó és fotós!
Kis-Tubes a felhők felett
 Még mielőtt teljesen eltűnt volna a napocska szedtem a sátorfámat és eggyel odébb álltam. Kapkodtam a lábam, hogy még időben a János.kilátóban legyek. Pont elcsíptem ahogy lebukott a Nap a horizonton. Természetesen itt is nagy tömeg volt. Fényképészek, kiránduló családok ... Megvártam még mindenki lemegy aztán egyedül csodáltam a látványt. 
Jakab-hegy a felhők felett
Tv-torony és a felhők alatt Pécs
 Negyed ötig bírtam, aztán gondoltam futok egy Rotary-kört és még egyszer visszanézek a kilátóba. Fél óra alatt megkerültem a hegyet és mikor visszaértem ez a kép fogadott. Háromnegyed ötkor narancssárgán izzott az ég alja, a felhők már alig látszottak, de azért ha jól megnézzük még ott vannak. 
Naplemente után
Esti Tv-torony
 Kitekintettem a másik irányba is, a Tv-torony vendéglőjében még égtek a lámpák, gondolom nagy volt ma a forgalom ott is. Mindenki kíváncsi volt, hogy fent tényleg süt a Nap? Visszamentem a Kis-Tubesre is, már itt is kiürült a kilátó. mindenki lement elújságolni a látottakat. 
Szelfi
Indulás haza!
Szórakoztam kicsit a képekkel, majd én is nekilódultam, mert még csak 10 kilométernél jártam és ennél azért többet szerettem volna futni. Kavarogtam jobbra, balra mígnem leértem a piros sávra a Kis-rét és a Dömörkapu közé. Eddig jók voltak a viszonyok itt viszont belementem a ködbe és az orromig alig láttam. Tényleg ha nem ismertem volna az útvonalat akkor akár meg is ijedhettem volna. De szerencsére heti szinten futom ezt az ösvényt ismerem minden fűszálát, gyökerét. A körforgalomnál kicsit jobb lett a helyzet, de még utána is sokszor csak két lépésnyire láttam előre, ezért nem mertem kiengedni a lovakat. Mandulásnál fordultam és a zöld négyzeten meg sem álltam a Vándorsport kulcsosházig. Innen pedig már aszfalton tettem meg a maradék 2-3 kilométert. Útközben még Cilivel is összefutottam, de csak köszöntünk egymásnak és szaladtunk tovább mindketten. Lehet Ő fel sem ismert a sötétben. 21,7 km lett, ez a hét is 70 kilométer felett lett. 

Megjegyzések

Booking.com