Tettye-Tubes

  Ma is munka előtt, iskola, óvoda után mentem futni. Nyolc órára értem a Tettye étterem parkolójába. már kezdett szemerkélni az eső, de ekkor már nem tudott eltántorítani az időjárás. A vasárnapi hosszabbat még éreztem a lábamban, nem is igen esett jól a felfelé.  A Dömörkapuig nem kellett belesétálnom, de utána egyszer egy bedőlt miatt megálltam és azután pár száz méter intenzív gyaloglás következett. Sajnos már nyoma sincs a hétvégi hónak. A tv-torony és a Tubes körül is csak egy nagyobb hóember alsó gömbje maradt hírmondónak. Misinánál már meg volt a színt nagy része, kis ereszkedés, aztán pár perc szenvedés és már meg is érkeztem a Kis-Tubesre. 
Kis-Tubes

Fél óra volt idáig az út. Itt vettem elő legelőször a fényképezőgépet, de csak pár szokásos kép készült és már mentem is tovább fel a Tubesre. Nyolc perc múlva már a János-kilátó alatt voltam. Felhős volt az ég, a Papuk azért elő-elő bújt, de ennyi. 
Tubes
Más érdekes nem volt. Innen elég jó tempós futással előbb a Lapisig ereszkedtem, majd tovább a Bányász úton a Mandulásba. Sok-sok illatos hunyor volt, de kibírtam és nem álltam le fotózgatni. Vasárnapi télies idő után most decemberben újra ősz lett. A virágok szerint meg tavasz. A hétre ilyen időt mondanak! De reméljük lesz még tél újra idén! Lefelé két kilométer 4 perc/km körül volt. Egy óra négy perccel indulás után értem le a kocsimhoz. 10,34 km volt a táv.

Megjegyzések

Booking.com