Ha kedd akkor Tubes

    Megszámoltam ebben a hónapban eddig nyolcszor voltam a Tubesen, a maival együtt már kilencszer. Gondolkozom indulás előtt, aztán valahogy mindig emellett döntök. Mehetnék Remete-rétnek vagy Kantavárnak, de helyettük inkább felfutok a kilátókba. Már mondhatni mániákus! :) Kilenc és fél kilométer volt a mai táv, a sárgán fel és a sárga háromszögön, zöld négyzeten le a Tettyére. Nagy köd lent a városban és egészen a Misináig ugyanaz a kép fogadott, Annyi különbséggel, hogy a Dömörkaputól a fák ágai zúzmarásak voltak! Jó hangulata volt az erdőnek. A Misina után a parkolónál egy nagy csapatot előztem meg. A sorompó is fel volt nyitva, gondoltam azért mert idősebbek voltak a túrázok. Később kiderült nem miattuk volt, de ne szaladjunk ennyire előre. Egy kisebb osztálykiránduló csoportot is lehagytam a Rotary előtt. Majd innen kb 530 méter magasságtól feloszlott a köd, a fák sem voltak lefagyva. Kis-Tubesen már sütött a Nap és a Tv-torony is kikandikált a felhők felett.
Kis-Tubes

Kb egy órám volt a mai futásra, ezért gyors fotósorozat és már léptem is tovább. A sárga háromszögön visszatértem a sárga sávra és elindultam fel a Tubesre. Egy terepjáró ált a turistaúton és a munkások egy gödört ástak az út szélén. Ekkor jöttem rá, hogy a sorompót valószínű ők nyitották fel és gondoltam biztos egy új padot raknak le az ösvény szélére. Mint ahogy sok felé mostanában a Mecsek-oldalban. Pár perc és átértem a János-kilátóba. Felrohantam, hogy gyors itt is fényképezzek párat. Minden tej köd volt, amíg el lehetett látni, kivéve a Mecsek 600-as csúcsai. Na jó hatszáz körüli csúcsai, mert a Misina csak 535 méter.
Szigetek
Nyugat-Mecsek
Kelet-Mecsek
Tv-torony, Misina
Nyugaton a Jakab-hegy, Keleten a Zengő, a Hármas-hegy és talán a Szószék, Dobogó. A Tv-torony pont kilátszott, de kb 530 méter alatt már semmi. Mikor visszafelé futottam akkor meglepődve vettem észre, hogy nem pad, hanem egy Kis-Tubest jelző tábla került ki az ösvény szélére. Oda ahol van egy vadcsapás a kilátóhoz, de az nem jelzett turistaút.
Az a bizonyos tábla!
Gondoltam hát ennek mi értelme, sok helyen pont lezárják korlátokkal ezeket a kijárt utakat, itt meg ráterelik a népet?! Pár lépés után megkaptam a választ. Egyik úriember pont telefonált a sárga háromszög leágazásánál! Ott ahová valószínűleg azt a táblát kellett volna kirakniuk, amit 20-30 méterrel odébb már elástak a földbe. Egy másik tábla a földön pihent, annak meg lentebb a Rotary felé lenne a helye. Jó hogy olyan emberek dolgoznak ezekben a pozíciókban, akik ismerik a Mecseket!? Erről ennyit, majd pár nap múlva ránézek mi lett a vége a táblás sztorinak.
Rotary alatt
Lefelé eseménytelenül telt az utam, 9:05-kor még a Tubesen voltam 9:30-kor pedig lent a Tettye étterem parkolójában.

Megjegyzések

Booking.com