Keddi kocogás

  Tegnap este inspiráló előadáson vettem részt a Vagabond világjáró klubban. Az előadók 4 éves nászútjuk során megkerülték kerékpárral a földet! Rengeteg élményt és tapasztalatot osztottak meg velünk. Ha esetleg van még valaki aki nem hallott róluk, akkor itt utánuk nézhet 360fokbringa.hu.
  Reggel minden a megszokott keddi forgatókönyv szerint zajlott. Fél hétkor ébredés, pakolás és készülődés után fél  nyolckor indulás a gyerekekkel. Annyi változás volt, hogy most felcserélődött a sorrend és először az oviba, majd az isibe mentünk. Így nem a Tettyéről, hanem otthonról vágtam neki rövid egy órás futásomnak. Pálosok, Mecsek-kapu és a Kardos-úti kulcsosház után nem egyből fel mentem, hanem a mandulás felé. A városban most nem volt olyan köd mint tegnap, egészen a Hotel Kikelet magasságáig tiszta volt az idő. Afelett már mindent beborított a köd. Két futóval és egy kutyasétáltatóval találkoztam a Mandulásban, majd a Bányász úton már csak én mozogtam. Sunyi lapos emelkedő ez végig a Lapisig. Egy fokozatot visszakapcsoltam és lazán felkocogtam rajta. Onnan ugyanúgy a piros háromszögön még lassabban de felértem a Tubesre.
Jeges korlát

Kilátás1.
Most nem volt tömeg min vasárnap délután. egy árva lélek sem volt fent csak én. Az eső is elkezdett esni és a köd is mindent betakart. Fent a kilátóban a korlátra ráfagyott a jég és az uralkodó szélirány szerint hol belül, hol pedig kívül volt jó 1,5-2 centis jégréteg. Mindig leírom, hogy csak pár kép erejéig mentem fel, de most ez hatványozottan igaz volt. Gyakorlatilag a fákig alig lehetett lelátni a kilátó tetejéről. 
Tubes gerincen
Illatos hunyor (Helleborus odorus)
Az erdőben készítettem pár ködös és illatos hunyoros képet, majd még a Kis-Tubesen, de utána elraktam a gépet és siettem le, ahogy csak tudtam. 
Kilátás 2.
A legrövidebb úton értem haza, még a 10 kilométer sem lett meg. Egy óra egy perc volt a mozgási idő, a teljes az meg egy óra kilenc perc. Most tényleg csak egy kicsit álltam meg menet közben. Hétinditónak jó volt, most már jöhetnek a hosszabbak. 

Megjegyzések

Booking.com