Ha péntek akkor Tubes

  Hat előtt két perccel léptem ki az utcára, balra fordulta és meglepődve tapasztaltam, hogy valaki fut felém. Gábor volt és ha már így összefutottunk akkor együtt indultunk tovább. Tettyén csatlakozott hozzánk András is. Ők megbeszélték, hogy mennek reggel egyet, nekem meg szerencsém, volt hogy elcsíptem őket és nem egyedül kellett futnom. Kipróbáltam a kölcsönbe kapott pulzusmérő órát. Tettyétől folyamatosan felfelé mentünk, nem mondom, hogy siettünk, de szép egyenletes tempóban végig futottunk! Közben rá-rá tekintettem az órára, a legmagasabb érték 152 volt, de átlagban inkább 140 és 150 között volt a pulzusom. Egyenlőre azt nem tudom, hogy ez jó vagy nem jó, majd utánanézek a dolgoknak. Ahogy haladtunk felfelé a Tubes oldalában egyszer csak kitisztult az ég, megláttuk ahogy keleten egy sávban kezd vörösleni az ég alja. Nem sokára már a Kis-Tubesen a kilátóban állva csodáltunk rá a mai fényekre.
Kis-Tubesre érve

Kis-Tubesen
 Csak én fotóztam, a srácok inkább megélték a pillanatot! Mikor elindultunk akkor megnéztem a kedden már tárgyalt tábla ott van-e a helyén. Jelentem ott volt, azaz maradt ott ahová leásták. De szerintem nem ott a helye! Na majd az idő eldönti, hogy mi lesz a sorsa a táblának. A János-kilátóba is felfutottunk, itt is hasonlóan szép volt a kilátás. Papuk kristálytiszta volt, Badacsony sajnos nem látszott. A fenti korlát fagyhatott, de a szél lefújta és a lépcső, valamint az első szint csupa jégkristály volt.
Fagyos kilátó
Jakab-hegy felé
 Lapis után Andrásék elmentek a Büdös-kút felé, én sajnos nem értem rá hosszabbra. ezért futottam tovább egyedül a Remete-rétre. Lapisnál még tiszta volt az erdő, de a Remete-rétnél már teljes köd takarta a kilátást.
Ismét ködben
 Jelentem új kéktúra tábla van a réten. Természetesen itt sem értem a logikát, hogy mi alapján kerültek a kiírások az amúgy igényes és szépre sikerült táblákra. Miért a Sárkány kulcsosházat vagy az Egészség-forrást kell kiemelni és miért nem a Pálos kolostor romokat vagy a Zsongor-kőt? Miért nem emlitik meg a piros sáv jelzést? ...
Kéktúra tábla a Remete-réten
Mandulás felé már tempósabban futottam, szorított az idő és ki akartam próbálni, hogy a pulzusom mennyire megy fel. 4:30 és 5:30-as perc/km-ek során sem ment 140 fölé a pulzusom. Ezt kb 5-6 kilométeren keresztül néztem. 15,7 km lett végül a mai táv, 1 óra 38 perc alatt. Közben a Nike+-on átléptem a 7000 mért kilométert!

Megjegyzések

Booking.com