Fejlámpás futás a Mecsekben

  Ma csak hajnalban volt időm futni, ezért négyre felhúztam az órát, hogy még időben hazaérjek. Álmomban a Magaslati úton sétáltam, találkoztam szegedi barátaimmal valami kiülős helyen, söröztünk és dumáltunk, majd tovább gyalogoltam. Nem sokkal később már valahol vasúti sínek mellett voltam. Ekkor vettem észre, hogy elhagytam a hátizsákomat és a fényképezőgépemet. Megfordultam, lélekszakadva futottam és kerestem a cuccaimat.  Háromnegyed négykor erre ébredtem. Visszaaludni már nem tudtam, ezért inkább felöltöztem és mentem futni. 4:15-kor már az utcán indítottam be a Nike+ applikációt. felsétáltam a Magaslatiig, majd onnan elkezdtem kocogni. Egy lélek sem volt az utcán, még a kutyák sem ugattak. Semiramisnál bekapcsoltam a fejlámpámat és megindultam fel a Mecsekre. Dömörkapuig a sárga sávon, onnan a Kis-rét és a Rábay-fán keresztül a piros sávon futottam. Egy magányos lámpás ember sétált velem szembe a Lámpás-völgyi elágazó előtt, rajta kívül senkivel sem találkoztam a két és fél óra alatt. A műút után már hamarosan a kék sávhoz értem. Innen ezt a turistajelzést követtem A fák még mindig a keresztezésben vannak és nincsenek új kéktúra táblák sem. Itt már dagasztottam a sarat, a zöld sávra még nem, de a sárga sávra aztán már áttértem. Megindultam fel a Lapisnak. Itt ránéztem, hogy állok és módosítottam az eredeti terveimen. Egy órával indulás után még csak 9 kilométernél jártam. Túl korán fent lettem volna a János-kilátóban, ezért a Lapistól még tettem egy kis kunkort a történetbe. A sárga kereszt és háromszögön északról megkerültem a Tubeseket és a másik oldalról támadtam. Van egy rövid szakasza ennek az ösvénynek, ahonnan a keleti városrész fényei és a Tv-torony is jól látszik. Jó volt a másfél órás sötétség után egy  kis fényesség. A Kis-Tubesnél aztán már előkerült a táskámból a fényképezőgép is. Az első kép 7 másodperces expozíciós idővel a második kettő harminc másodpercessel készült. Az első és a harmadik képet ugyanonnan fotóztam, jól látszik mennyivel több fény került az érzékelőre a harminc másodpercesnél. Mindkettőnél beszaladtam a fejlámpámmal!
7 másodperces Kis-Tubes

Pécs nyugat fényei
30 másodperces Kis-Tubes
 Miután kiszórakoztam magam mentem eggyel feljebb. Itt is leraktam a babzsákra a gépet és csináltam egy harminc másodperces felvételt. Közben gyors felszaladtam a kilátó. Majd vissza, kettő ilyen kép készült, harmadjára már vittem magammal a fényképezőt. Gyorsan szaladt az idő nekem meg sietnem kellett, ezért a kilátóban már csak párat kattintottam és indultam lefelé.
30 másodperces Tubes
Pirkadatkor
Lapison keresztül a Tubica oldalban, a Bányász úton át értem le a Mandulásba. Itt már volt annyi fény, hogy lekapcsolhattam a fejlámpámat és nem estem hasra. A játszótértől a Kikeletig a zöld négyzeten, onnan pedig a Szőlő utcán jutottam le a városba. Hét előtt négy perccel értem a házunk elé. 20.6 km lett a vége 2 óra 40 perc alatt. Ebből kb 20 perc fotózással telt.

Megjegyzések

Booking.com