Tisza-parton

  Sajnos nem úgy alakult a hétvégém, ahogy szerettem volna, ezért csak egy laza futás fért bele Tiszakécskén. Lementem a Tisza-partra és végig kocogtam a gáton, az Európa házhoz, majd tovább a kerékpárúton. akkora volt a köd, hogy a Tisza vízét sem láttam, pedig kb 30-40 méterre voltam tőle. 
Tisza-parti életkép

A focipályák építkezéséről még ősszel írtam, azóta sok minden változott. De előbb a Miskó István sétány felé mentem, gondoltam ha világosabb lesz, majd visszafelé megnézem a pályát. 
Kilátó a Tisza-parton
A kilátónál megálltam, fel is mentem, de minek?! Csak ha már itt voltam, akkor ne maradjon ki. A szabadstrandnál is így voltam. A büfék kihaltak, téli álmot alszanak. 
Ártéri erdő
Várják, hogy ismét nyár legyen és megteljen élettel a part. Alacsony volt a vízállás és a strand felső részén a megrepedezett agyag érdekes formákra töredezett. 
Strand
A termál kifolyó vize most is mint mindig gőzölgött. Kedvem lett volna megmártózni benne, felmelegíteni átfagyott testemet. 
Termálvizes csatorna
De helyette inkább még megnéztem az idén átadott új kilátót. Amúgy sem sok minden látható innen, de most aztán még annyi sem. 
Tiszakécskei erdei kilátó
Ide is csak az illendőség kedvéért mentem fel. Visszafelé már gyorsabban haladtam, nem álltam meg minden bokornál. A pályát körbejártam, a lelátó tetőszerkezete már áll, egy műfüves és egy rendes füves focipálya is felfestve várja a futballistákat. 
Center pálya
Műfüves edzőpálya
A gáton innen már egyenesen szaladtam haza. 10 km sem lett a vége, könnyű, laza reggeli testmozgás.
Stég

Megjegyzések

Booking.com