Nagyárpádi tekergés

  Múlt hét keddi csalódás után ma reggel ismét kimentem Nagyárpádra. Most már nagy reményekkel közelítettem meg a helyet! Mondván tudom hol kell keresni a hússzínű ujjaskosbort! De hiába fáradoztam és hiába a sok csapadék még mindig ugyanúgy néznek ki a virágok. Sok a hajtás, de egyetlen egy sem virágzik, pedig átkutattam a területet. Nem tudom, talán napfény kell nekik most már hogy előjöjjenek?! Jövő héten újra próbálkozom! 
Nagyárpádi réten
Volt még egy kis időm és ide-oda futkároztam a környéken. Átmentem a Villány-Pécs közti vasúti sínek alatt, majd kifutottam egészen az M60-as autópályáig. 
M60-as autópálya alatt
Hatalmas hídon mentek felettem az autók, és nem csak a völgy felett ível a sztráda, hanem egyben a síneket is itt keresztezi. Visszafelé már a vasúti talpfákon kocogtam. Bíztam benne, hogy nem jön éppen vonat. Egy kilométer után inkább lejöttem róla és egy búzamező szélén visszatértem a már ismert útra. 
Síneken
Egy kis erdőfoltban medvehagymát találtam. Az őzek pedig jobbról, balról ugattak, majd mikor megláttak ugrálva menekültek előlem. Csak a kisebbik dombra mentem fel, aztán indultam haza. Útközben egy fotós ismerőssel is összefutottam. Nem virág miatt jött, hanem madarakat akart itt fotózni. Gumicsizmában, terepmintás ruhában beöltözve ment a búvóhelye felé. Ekkor az én cipőm már teljesen át volt ázva, gondoltam is milyen jó lenne nekem is egy ilyen csizma! Bár abban kicsit nehézkes lenne futni!
Mecseki tájkép

Megjegyzések

Booking.com