Malomvölgyi futás

  Ma reggel egy újabb orchidea faj reményében keltem útra. Hasonló érdeklődésű, szellemiségű blog írójával, a https://turanaplo.wordpress.com/-al beszéltem meg egy találkozót a Malomvölgyi-tó péterpusztai parkolójában. Gondolkoztam, hogy futva vagy kocsival menjek ki, de aztán az szűkös időkeret miatt a kényelmesebb autós verziót választottam. Oda-vissza 18 kilométeres távba hétig nem fértem volna bele!
Malomvölgyi-tó
Korábban érkeztem, ezért még a futás előtt lementem a tó partjára, még napkelte előtt fotóztam párat, nagyon jól nézet ki ahogy a pára szál a tó felett. Majd még egy épülő útszakaszt is megnéztem, ami lehet az M60-as autópálya lesz, de erről nem találtam semmilyen információt a neten. 
Épülő út a Malomvölgyi-tó felett
Meg jött Szabolcs, megbeszéltük, hogy előbb futunk aztán jöhet a virág. Nem mentünk sokat csak egy kis kört, közben beszélgettünk erről-arról, kb. három és fél kilométer volt.
Malomvölgyi kis kör
  Ezután szerettük volna megkeresni a hússzínű ujjaskosbort, de sajnos ott ahol pár éve még volt most egy darabot sem találtunk. A területet teljesen ellepte a nád és méteres gazon átgázolva próbáltunk a nyomukra bukkanni. Sajnos mindhiába!

Megjegyzések

Booking.com