Nagyárpádi keresgélés

  Tegnapi kudarc után nem adtam fel és egy másik terület átfésülésére vállalkoztam ma reggel. Erre is látták korábban ujjaskosborokat, ezért bíztam benne, hogy ma reggel szerencsével járok. De sajnos csak fél sikerrel jártam. A leveleket már megtaláltam, de virágzásig még várni kell pár hetet! Legalábbis ebben reménykedem! 
Harmatos reggel
Miután derékig áztam a lápban. felmentem a Nagyárpád alatti dombokra és megcsodáltam Pécsett és a Mecseket. Lentről még csak a Misina a Tubes és Kelet-Mecsek magaslatai látszódtak, de ahogy feljebb kapaszkodtam előtűnt a Belváros, Tettye, Gyárváros a hőerőmű tornyaival és nyugaton a Jakab-hegy, előtte pedig kertváros panelrengetege is. 
Pécsi panoráma
Két éve járok erre a területre, mindig nagyon szeretek ide kijönni, de öröm nézni, hogy azóta turistatáblák terén, hogy fejlődik a környék. Akkor még csak a Magyar zarándok út festései voltak imitt-amott fellelhetőek, mára a Baranya zöldút és a határokon átnyúló úgynevezett Cross-border kerékpáros út is erre vezet. A tábla szerint Eszék kerékpáron innen 88 km.
Cross-border bike route
  Másfél óra alatt 5 kilométert "futottam" és sétáltam a lápban. Sok szép virággal találkoztam, de igazán egyik sem olyan különleges, ezért most róluk nem rakok fel képet!

Megjegyzések

Booking.com