Bolyongás a Misina-Tubes körül

  Tegnap is jó korán ébredtem és mentem futni, Most kicsit módosítottam az útvonalon és nagy kört tettem a Misina-Tubes körül. Közben volt két kis kerülőm. A Tettyétől az Irma úton felkaptattam a Dömörkapuig, onnan a Kis-rét következett, majd ott kicsit keresgéltem az erdőben, amiért mentem nem találtam, de helyette egy kis kétlevelű sarkvirágra bukkantam. A rétre visszamentem, onnan pedig egy jelzetlen csapáson felfutottam a sárga kereszt jelzéshez, aztán ezen mentem egészen a Lapisi műútig.
Tv-torony
Hátra-hátra fordultam, hogy a Tv-tornyot lássam a reggeli fényekben. Turbánliliomokra most is ránéztem, de még semmi változás a keddi állapotokhoz képest. Viszont pár tő sárga gyűszűvirágot láttam útközben.
Sárga gyűszűvirág (Digitalis grandiflora)
A Sós-hegyi kilátónál már régen voltam, ezért most útba ejtettem. Panorámában nem reménykedtem, azt már a Magaslati úton láttam, hogy nem jó, de mit lehet tudni alapon felsétáltam. A város szép kontrasztosan látszott, de a csak a Villányi-hegységig lehetett ellátni.
Délre tekintek a Sós-hegyi kilátóból
A szokásos utamon leszaladtam Remete-rétre, ránéztem a kislevelű nőszőfűre, sajnos úgy fújt a szél, hogy mindig bemozdult a virág.  Pár értékelhető kép azért sikerült!
Kislevelű nőszőfű (Epipactis microphylla)
Szentkúthoz lefutottam, majd vissza a piros sáv jelzésen, hogy aztán a Mandulás felé fordulva fussak haza. Meglepődtem mikor bogyós lónyelvű csodabogyókat láttam.
Lónyelvű csodabogyó (Ruscus hypoglossus) bokor
Mást sajnos nem találtam. A szarvasbangók virágai már az utolsó napjaikat élik, a majomkosborok pedig le is virágoztak. Három óra futás után jó esett a Mandulásban a frissítés! Onnan a Kikelet és a Francia emlékmű felé siettem le a városba. 20 kilométer lett a vége, 3 óra 20 perc alatt!
Kilátás nyugatra a francia emlékműtől

Megjegyzések

Booking.com