Esti futás a Mecsekben

  Ma este is a terepet választottuk az aszfalt helyett! Hétre beszéltük meg a találkozót a Tettyére. De a többiek hétkor indultak lentről, így még pont belefért egy havi-hegyi kör mire felértek az Ágoston-tértől. Tettyétől az Irma úton futottunk fel a Dömörkapuhoz, majd tovább a sárga sáv jelzésen meg sem álltunk a Misina-tetőig. Végig ment a sztorizgatás, egymás ugratása! :) Itt sem álltunk le, az első fotószünetet a Kis-Tubesi kilátóban tartottuk! 
Gáborok a város felett
Az elmúlt napok felhős, borús, de jó panorámájú napjai után most egy felhő sem volt az égen és a kilátás sem romlott. Igazán megérte megállni itt pár percre. Már látszik a készülő tüskésréti szabadidő központ! Egyre több a víz a mederben és remélem a rekortán pályát is hamarosan kipróbálhatjuk! 
Pécstől a Harsányi-hegyig
A Tubesnél sem hagyhattuk ki a kilátót, Badacsony most nem látszott, bár Gábor győzködött, hogy látja, de szerintem az valami más lehetett, mert attól északabbra van a Badacsony! De az is lehet, hogy én tévedek, vagy rossz a látásom, de a képeken sem találtam, amiket készítettem. 
Hamarosan lemegy a Nap
Jakab-hegy felett a királyegyházi cementgyár tornyait sokszor látom, de most végre a konkurens beremendit is észre vettem. A Szársomlyótól nyugatra, valahol a Fekete-hegy felett lehetett látni a cementmű monstrumait.
Beremendi cementmű a Tubesről
A kép bal alsó sarkában még az M60-as autópálya egyik viaduktja is megfigyelhető! Jól elment az idő a srácok már krákogtak odalent! Ideje volt búcsút venni a János-kilátótól.
Jöhetne már?!
Piros háromszögön a Lapisig, majd zöld háromszögön és kereszten a Remete-rétig ereszkedtünk! A Sóshegyi-kilátó alatt csak halkan rákérdeztem, hogy ugye nem akarunk felmenni a kilátóba? Szerintem meg sem hallották a fiúk, mert csak úgy elviharzottunk alatta. Remete-rétnél megmutattam a nőszőfüves helyeimet, de már sötét volt a fényképezéshez. Egy vakusat azért csináltam!
Széleslevelű nőszőfű (Epipactis helleborine)
Már három hajtása kivirágzott. Most egy hétig, nem fogok tudni rájuk nézni, remélem mire újra arra járok akkor már teljes pompában virágzanak, csakúgy mint a csőrösek. A piros sáv jelzésen végig-végig futottunk a Manduláson át a Dömörkapuig, majd onnan már félhomályban a sárga sávot követve zárult be a kör és értünk vissza a Tettyére. A Magaslatin, Hunyadin egy darabig elkísértem őket, aztán elbúcsúztunk egymástól és két óra 14 perccel indulásom után haza is értem. 18,8 km lett a mai futás vége. 

Megjegyzések

Booking.com