Szerda este a Tubesen

  A szokásos szerda esti városi körünk helyett most terepre mentünk. Ezúttal Bázzal kettesben keltünk útra. Tettye-téren találkoztunk fél nyolckor, kicsit hamarabb odaértem és a rozsdás kilátóból figyeltem, ahogy jön felfelé, majd mikor már a Tüke bórháznál járt, akkor gyors leszaladtam a lépcsőkön és pont egyszerre értünk fel.
Tettye-téren
Meg sem álltunk, hanem indultunk is tovább a Dömörkapunak. A sárga sávon futottunk egészen végig a Tubesig. A Kis-Tubesnél és a János-kilátónál álltunk csak meg egy-két perc fotószünetre.
Kis-Tubesen
Mindig reggel járok erre, ezért furcsa volt hogy a Nap Orfű felé láttam lenyugodni. Kb 45 perc volt mire felértünk a Tubesre, pontosan nem tudom, mert már lefelé mentünk amikor rákérdeztem az időre.
Estefelé a Tubesen
Piros háromszögön előbb a Lapisig, majd tovább a Bányász-úton Mandulásig kapkodtuk a lábunkat. Innen a piros sáv jelzésen az Állatkert mellett elfutva ismét Dömörkapunál találtuk magunkat. Tettyére a Flóra-pihenő felé, majd a Vándorsport kulcsosház érintésével értünk le. Még tettünk egy kis kört a városban, Magaslati-Hunyadi-Kálvária. az Ágoston-téren elköszöntünk.
Tettye
Innen pedig még felmentem a Havi-hegyre, itt már rám sötétedet, csináltam pár hosszú záridős képet és hazafutottam. 17,8 km, 2 óra 5 perc lett a végén. 

Megjegyzések

Booking.com