Ködös, tavaszias kedd hajnali futás

  Ma hajnalban Cilivel és Barnával hármasban tettük meg a szokásos keddi fejlámpás kört a Mecsekben. Remete-rétnél már lekapcsoltuk a lámpákat. Hat felé már világosodik. Lent sár, fent hó illetve fent is sár. Volt egy két rész ahol nagy volt a dagonya, de azért összességében még nem olyan vészes a helyzet. Tettye-Dömörkapu között már csak elvétve maradt a hóból, a felett viszont főleg a magasabb részeken még van bőven. Misina-Tubes között is olvad, de még mindig van 10-20 cm. A sípályán szintúgy. Viszont a Hóvirág-völgyben már itt a tavasz! Illatos hunyorok mellett újra előbújtak a hóvirágok és medvehagyma illata lengi be az erdőt! Sok-sok kis hajtás tör utat magának, egyenlőre még csak pár centisek, de pár hét és a fehér hó helyét zöld medvehagyma veszi át. Fejlámpa fénye mellett nem is vettem észre, de az illat után már egyértelmű volt.
Idei első medvehagyma
Lapisnál gondolkoztam, hogy leválok a többiektől és ránézek a csillagvirágokra. A hétvégén már láttam képeket a növényhatározó csoportban! De aztán a szürke, ködös idő miatt inkább eltoltam, majd a hét második felében ránézek. A leánykökörcsinekre viszont kíváncsi voltam, ezért óda elmentem. Négy-öt apró kis szőrös bimbó már van, de még annak is kell idő, hogy tömegessé váljon. 
Bimbózó leánykökörcsin
Az előrejelzések alapján megszűnnek az éjjeli fagyok és most már ha lassan is de végre itt lesz a tavasz! Lefelé még a májvirágokra is ránéztem, köszönik szépen jól vannak! Végül húsz kilométeres lett a reggeli futás! Jól indul ez a nap és a hét is!
Májvirág (Hepatica nobilis)

Megjegyzések

Booking.com