Lasting BS27 kompressziós zokni teszt

  A múltkori Hoka tesztből felindulva ismét egy hasonló bejegyzéssel jelentkezem. Arra gondoltam, hogy azokról a termékekről fogok hasonló stílusban írni, amiket szeretek, amiket a mindennapokban használok. Sok esetben a munkahelyem révén előnyben vagyok egyes cuccok beszerzése terén. Ennek ellenére ezek a posztok nem szponzorált cikkek, de mit csináljak ha ezeket használom és ezek beváltak. Nem is szaporítom a szót vágjunk is bele!
  
Lasting BS27 (Forrás: www.nomadsport.eu)

   Sokan teljesítménynövelés miatt vagy regenerációs céllal használják a kompressziós zoknikat, szárakat. Nekem sajnos egészen más, egészségügyi célból kell használnom. Örököltem egy "betegséget", visszeres a lában, már gyerekkoromban lehetett látni, hogy előbb utóbb gondjaim lesznek vele. Tízen pár évesen megjelentek az első erek, majd az iskolai évek után egyre rosszabb lett a helyzet. 18 éves koromig aktívan, napi rendszerességgel, majd az egyetemi években is még heti gyakorisággal sportoltam, aztán 6 év szünet következett és 3 éve kezdtem el újra mozogni. Azóta heti 3-4 alakalommal kocogok, már az elején kompressziós szárral kezdtem, egy Compressport márkájúval. Később néha a gyógyászati térdig érő gumiharisnyában is futottam. Aztán egy éve megműtötték a lábamat, ezután próbáltam ki a Lasting kompressziós zokniját. Azért szeretem mert ha rajtam van nem fárad el olyan könnyen a lábam, akkor sem ha futok és akkor sem ha 8 órát kell állnom a munkahelyemen. Azaz nem csak sportoláshoz használom, hanem mindennapi életben is hordom. a műtétem során eltávolították azokat az ereket, amik problémásak voltak, de mivel a hajlam meg van a testemben, ezért nem árt most sem odafigyelnem. A lábamat összeszorító erős szálszerkezetű zokni nem hagyja a vért az erekben pangani, hanem pumpálja felfelé a szívem irányába. Télen-nyáron hordom, hidegben melegít, nem vastag de mégis egy hosszú szárú futónadrággal még mínuszokban is elég. Nyáron pedig a azért jó mert felszívja a nedvességet a lábamról, majd pillanatok alatt megszárad, azaz nem lesz csurom víz, mint egy pamut zokni. Az L-es méret pont a térdemig ér és úgy érzem elég erősen kompresszál, majd egy év használat és számtalan mosás után is ugyanolyan érzés felhúzni, mint új korában. A talp meg van erősítve vastagabb, mint felül, kényelmes plüssös. Egyedül itt vettem észre, hogy a sarkamnál némelyik zokni elvékonyodott és már van olyan amelyik sajnos ki is lyukadt. Azt gondolom egy év tényleg intenzív használatnál ez nem csoda. A korábbi futózokniaim is a saroknál és a körmöknél fáradtak el! Azért szeretem jobban a zoknit mint a szárat, mert azt vettem észre, hogy a jobb bokám néha dagad ha csak szárban vagyok. A gyártó készít szárat, és zoknit is külön, ezt a felállást még nem próbáltam.
Otthon a szobában
Pozitívum:
  • kényelem
  • gyors száradás
Negatívum:
  • elvékonyodó talp, sarok
és a terepen
Összességében csak jókat tudok róla írni. Nekem bevált és ár/érték arányban szerintem fel veszi a versenyt a neves gyártók termékeivel. Hobbi célra biztosan, aki versenyekre akarja használni azoknak meg ott a Compresspot!

Megjegyzések

Booking.com