Vasárnapi séta a családdal, majd futás egyedül

  Kedden voltam utoljára futni, szerdán nagyon rosszul voltam (láz, köhögés, orrfolyás...) de azóta sokat javult az állapotom, ma már nem bírtam magammal és kimentem futni egyet. De nem reggel hanem késő délután. Így volt időnk egy kis sétára a családdal. Először meg akartam mutatni a gyerekeknek a téltemetőket a botanikus kertben. De sajnos a portás nem engedett be, vasárnap zárva a kert és a futópálya is. Pedig jó lett volna meglesni őket verőfényes napsütésben. A sikertelen próba után felmentünk a Dömörkapuhoz és onnan kisétáltunk a Flóra-pihenőhöz. 
Merengés a távolba!
Hol is van a Zengő?
A gyerekek távcsövekkel, plüssállatokkal én meg enni és innivalóval felszerelkezve keltünk útra. A kilátóba a jeges lépcsőn nehéz volt a fel és lejutás. Sajnos a panoráma nagyon rossz volt. A város házait is alig lehetett látni, a Zengőre, Hármas-hegyre esélyünk sem volt. 
Spongya Bob a kilátóban!
De jobban zavart a sok szemét a környéken és a széttört üvegek a kilátóban, nem is értem kik azok aki azért mennek a természetbe, hogy ott szemeteljenek, vandálkodjanak! :-( Két esőbeálló szerű pad és asztal is van itt, az egyiknél megettük a kis elemózsiánkat, a szemetünket, pedig becsomagoltam és beraktam a hátizsákomba, hogy aztán lecipeljem a hegyről és otthon dobjam ki a kukába! A gyerekek hógolyóztak, befeküdtek a hóba, jól érezték magukat. A rövid séta után lementünk a Tettye játszóra, hogy a maradék energiájukat is kitombolják. Hintázás, mászókázás ... után késő délután volt már mikor hazaértünk.
Tettye játszótér
  Fél öt előtt pár perccel indultam egy rövid körre. Nem akartam sokat menni, mert azért még nem vagyok a toppon. Aszfalton felfutottam a Mecsek-kapuig, majd onnan a sárga háromszögön végig-végig a Tv-toronyig. Még naplemente előtt fel akarta érni a Kis-Tubesi kilátóba, ezért kapkodom kellett a lábam. A turistautakat a hétvégi kirándulók, szánkózók teljesen lejárták, jól tapadt a hó, remekül lehetett rajta futni. Kicsit olvadt volt a teteje, nem fagyott a cipőm a súlyom alatt benyomta annyira a havat, hogy nem csúszkáltam. Körülbelül negyven perc volt mire felértem a kilátóba. Páran még sétáltak odafent, a Kis-Tubesnél is volt egy három fős csapat! A Jakab-hegy felett lassan lenyugodni készült a Nap.
Naplemente
Kis-Tubes a naplemente fényeivel
Csináltam jó pár felvételt, de teljesen nem vártam meg míg lebukik, mert fejlámpát nem hoztam magammal, így még teljes sötétség előtt le akartam érni. Lefelé a Tv-toronytól a sárgán mentem a Dömörkapu felé. A sípálya már bezárt, de még mindig látszott milyen jó a hó a pályán. 
Pécsi sípálya
A szánkózók, síelők a sárgát is jól kijárták, lehet a napokban még fel kellene menni a gyerekekkel kihasználni ezt a jó időt! Csak iskola, óvoda és munkahely mellett hétköznap nem könnyű megtalálni a legjobb időpontot! Dömörkaputól a Tettyéig, csak a Balázs-pihenőnél álltam le, hogy szürkületben fotózzak párat, aztán onnan már csak egy kilométer volt vissza és haza is értem.
"Kékóra" a Tettye felett
Pont tíz kilométeres lett a kör, egy óra húsz perc alatt értem vissza. Egy órát szerettem volna futni, a fotózgatás miatt húsz percet csúsztam. 

Megjegyzések

Booking.com