10 kihagyhatatlan helyszín Szlovéniából - Napiblog 2021/013

   Aki ismer az tudja, hogy imádom Szlovéniát. Sajnos még nem jártam végig a lenti listát, de remélem, ami késik nem múlik.

2021/013

Nézzük a 10 legnépszerűbb helyszín. Sok esetben ezek a turisztikailag legfelkapottabb helyek, de azt gondolom, hogy akkor sem lehet őket kihagyni. Egyszer legalább mindegyiket látni kell, aztán az ember eldönti, hogy melyiket akarja újra és újra felkeresni.

 1. Bled: Szerintem nem szorul magyarázatra, miért ezzel kezdek. Ojstrica kilátópont, a Vintgár-szurdok ... mind-mind a környéken található.
  Bled
 2. Soca-folyó: Fantasztikus színek és életre szóló élmény az outdoor sportok szerelmeseinek.
  Soca-folyó
 3. Bohinj: A Bohinji tó, a Száva-vízesés, Hét-tó völgye és még sorolhatnám a környék látnivalóit.
 4. Triglav: Szlovénia és a Júliai-Alpok legmagasabb pontjának mindenképp a toplistán a helye.
 5. Kranjska Gora: Igazából a településre és közvetlen környékére gondoltam. Pár látnivaló, amit semmiképen ne hagyj ki ha arra jársz: Jasna-tó, Zelenci Natur Park, Pericnik-vízesés, Vrsic-hágó ...
  Jasna-tó
 6. Ljubljana: Az ország fővárosa, a kulturális élet központja. Történelmi belvárosa, a Ljubljanica partja top tízes helyszín.
  Miraze Dewan fotója a Pexels oldaláról
 7. Piran: Kis tengerparti ékszerdoboz.
  Piran
 8. Postojna barlang és a Predjama kastély: Természeti és kulturális látnivaló, mely a trónok harca alkotóit is elbűvöltek.
 9. Logarska-völgy: Kamniki-Alpok glaciális teknővölgye végében a Rinka-vízeséssel, de a közelben van Velika Planina, ahová krókusz virágzáskor érdemes ellátogatni.
 10. Maribor: A város is megér egy hosszú hétvégét, de én leginkább a Pohorje-be vágyom és a pár éve átadott lombkoronasétányra, valamint annak kilátójába.
  Miha Arh fotója a Pexels oldaláról

Ezeken kívül még rengeteg hely van, ami kimaradt, de szerintem bőven itt a helye. Például Skofja Loka-nak és a Szent Tamás kápolnának, a Skocjan barlangnak vagy épp a szívet formázó útnak az osztrák és szlovén határ mellől.

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com