Vasárnapi hosszabb esőben és hóban - Napiblog 2021/031

  A hónap utolsó napjára egy hosszabb futást terveztem, ezért is örültem mikor tegnap délután hívott Gábor. Tudtam. ha vele megyek, akkor kevesebb fotószünet lesz és több futás.

2021/031

6:45-öt beszéltünk meg, de én hamarabb 5:15.kor indultam. Havazást tudtam, de annak nem örültem, hogy a városban még szakadó esőben kellett hajnalban caplatnom. Mire felértem az erdőbe, teljesen el is áztam. 

Tubes felé

Aztán a következő baklövésem a cipőválasztás volt. A Speedgoat, helyett a kopott talpú Challenger-ben mentem. Csúszkáltam is mint a fene. Jó darabig megúsztam, aztán a végén sikerült kétszer is elesnem. Egyiknél majdnem Gábort is fellöktem. :)

Havas futás

Hajnalban az első utam a Kis-Tubesre vezetett, majd leereszkedtem a Tettyére a megbeszélt időpontra. Innen a Tubes Trail útvonalán futottunk egészen Lapisig. A friss hó és az azalatti sár nagyon csúszott, főleg a hátsó csalitosnál. 

Kis-tubesi "kilátó"

Lefutottunk a Remete-rétre, majd onnan újra fel a Tubesre, itt már nemigen bírtam Gáborral tartani a tempót. Le is maradtam jócskán, de a kilátó alatt megvárt. Idén még nem futottunk együtt, ezért volt téma bőven, amit meg kellett beszélnünk.

Szelfi félig megfagyott szemöldökkel

 Lefelé a két esésemen kívül nem sok minden történt. Nyolc órái szinte csak mi voltunk az erdőben, aztán egyre több futó és turista jött velünk szembe. Napközben gondolom tele volt az erdő szánkózó családokkal. 31 km lett a vége, ezzel január leghosszabb futása címet nyerte el a mai testmozgásom.
Gábor a rengetegben

Januári összegzés:

  • 15 futás
  • 266 km
  • 11288 m
  • 30 óra 39 perc
    Nem jól sikerült cipőmosás

 

 Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com