Hajnalban a Mecseken és Pécsen - Napiblog 2021/005

   Ma hajnalban a a Mecsekben kezdtem aztán tettem egy kört a belvárosban.

2021/005

 Tegnapi pihenőnap után ma újra futottam, ezért erről írok pár mondatban. Lehet erről fog szólni az egész év, de ma is alig bírtam felkelni. :) Mondjuk én alapból nem kelek ilyen korán, szinte mindig az órám ébreszt. Ha az nem lenne akkor nem lennének hajnali futások.

Tv-torony alatt

 Kiléptem a kapun, majd célba vettem az erdőt. Próbálgatom az útvonalakat, hogy a legrövidebb, leggyorsabb. Ma a Zsigmond utca felől támadtam a Flóra-pihenőt. Rövidnek rövid volt, de gyorsnak egyáltalán nem. A Marx vagy mai nevén Wass Albert utcától a Bagolyvárig végig emelkedik, inkább csak kocogható, mint futható. Legalábbis számomra.

Hajnali fejlámpás futás a Mecsekben

 Az erdőben vettem észre, hogy nem töltöttem fel a fejlámpám és pirosan világit a töltöttség visszajelző. Általában a középső állásban (100 lumen) használom, de most ahol lehetett levettem az elsőre, ami csak 6 lumen. Ezzel futni nem igazán ajánlott, mert szinte semmire nem elég. Tv-toronyig felbotorkáltam, aztán lefelé már a 100-assal gyorsan lejöttem a Mecsekkapunak a sárga háromszög jelzés mentén.

A pécsi dzsámi

 A Hunyadi utcán meg sem álltam a Széchényi térig. Fél hét felé lehetett, már mentek dolgozni az emberek, szegény gyerekek meg nulladikra siettek. Csak én fotózgattam a téren. Idén adventkor nem sok képet lőttem a téren, ezért bepótoltam, mert holnap már vízkereszt és bontják a karácsonyfát.

A kicsi és a nagy

 A Király utcán, majd a Felsővámházon futottam haza, de előtte még a Zsolnay mauzóleumnál lassítottam egy fotó erejéig. 11 kili lett a vége, kb. fele aszfalt, fele terepen jött össze.
Zsolnay mauzóleum

Strava-n így nézz ki az útvonal:

 Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com