Onedoor Trail GYIK - Napiblog 2021/014

   Talán sokan már ismeritek a Onedoor Trail instant útvonalaimat. Időről időre előjönnek ugyanazok a kérdések, ezért próbáltam összegyűjteni ezekre a válaszokat. Ha nem ismeritek akkor nézzetek rá a www.onedoortrail.hu-ra.

2021/014

Gyakran ismételt kérdések!

Mikor teljesíthetem a túrát?

Bármikor. Pont ez a lényeg, egy gyors regisztráció, majd jelentkezés után már el is indulhatsz. Nincs időhöz kötve az indulás, akár nappal, akár éjszaka elkezdheted a kihívást.

Jelentkezéskor megadtam az indulásom kezdetét, de mégsem tudok akkor indulni. Elindulhatok később?

Természetesen igen. A jelentkezéskor megadott dátum csak tájékoztató dátum részemre. Akát korábban, akár később is indulhatsz. Viszont ha pár hétig nem kelsz útra, akkor törlöm a jelentkezésed. Ilyenkor sincs semmi baj, mert pár másodperc alatt újra tudsz jelentkezni, ha már tudod mikor fogsz ráérni.

Csak egyedül indulhatok?

Nem. Párban vagy csapatban is mehettek. Ilyenkor vagy mindenki külön jelentkezzen és használja az appot vagy egy valaki jelentkezzen és a többieket vegye fel csapattársnak. Ez azért fontos, mert ha mindenki használja az applikációt és mindenki bejelöli a csapattársait, akkor duplán, triplán ... jelentek meg a toplistában. Fontos, hogy csapattársnak csak az vehető fel, aki előtte regisztrálta magát a onedoortrail.hu oldalon. A társad emailcímét kell megadnod mikor együtt teljesítitek a kihívást. A páros/csapatos teljesítést azoknak találtuk ki akiknek nincs okostelefonjuk vagy nem szeretnék azt használni.

Mit kell csinálnom az indulás előtt?

Indulás előtt töltsd le az applikációt az Iphone-osok az App Store-ból, Android-osok a Google Play áruházból. Telepítés után az Android-osoknak engedélyezniük kell, hogy a Onedoor Trail app hozzáférjen a telefon hely adataihoz. Ezt a Beállítások/Alkalmazások és értesítések/Onedoortrail/Engedélyek részben kell megtennetek. Erre az újabb operációs rendszereknél a telepítés után rákérdez az app. De a régebbieknél gyakori probléma. Ezután ha még nem regisztráltál, akkor regisztrálj, majd válaszd ki a kihívást és jelentkezz rá. Regisztrálni és jelentkezni a www.onedoortrail.hu weboldalon is tudsz.

Mire kell figyelnem a teljesítés közben?

 A rajtban koppints a kihívás kezdésére, majd várj pár másodpercet, amíg sikeres lesz az ellenőrzés és kiírja a következő ellenőrzőpontot. Ezután az útvonal szerinti sorrendben mindegyik ponton vedd elő a telefonod és csináld meg az ellenőrzést. Ha mindent jól csináltál mikor körbeértél akkor kiírja az app, hogy sikeresen teljesítetted a kihívást, ennyi és ennyi idő alatt. Pár másodperc múlva pedig megérkezik az emailcímedre a nevedre kiállított teljesítői okleveled.

Mit tudok csinálni, ha kihagytam egy ellenőrzőpontot?

Sajnos nincs más lehetőséged vissza kell menned, mert különben nem lesz sikeres a teljesítésed. GPS track-el, Strava link-kel nem tudjuk elfogadni a teljesítést.

Kell internet a teljesítéshez?

Igen, kell mobilnet a teljesítéshez. Enélkül nem tudsz elindulni a rajtban. Viszont ha csak az ellenőrzésekre használod a telefonod, akkor minimális az adatforgalom.

Mit csináljak ha nem találom az ellenőrzőpontot?

Olvasd el jól az ellenőrzés felírat alatti ismertetőt. A legtöbb esetben az segít a helyszín felismerésében. Ha mégsem akkor az applikáció jobb sarkában található Hol vagyok? rész van a segítségedre. Itt egy openstreetmap térképen látod a pozíciód, az útvonalad és az ellenőrzőpontokat. De figyelj, mert az a funkcióhoz kell mobilnet és gyorsabban meríti a telefonod akkumulátorát. Még egy tipp, ha az ellenőrzésre koppintasz és nem jó helyen állsz akkor kiírja, hogy légvonalban milyen messze vagy az ellenőrzőponttól. Próbálgasd és ha távolodsz tőle akkor fordulj meg. :)

Mi van ha nincs térerő az ellenőrzőponton?

Semmi gond. A lényeg, hogy sikeres legyen az ellenőrzés. Addig ne menj tovább. Piros x jelenik meg ekkor a jobb felső sarokban. a következő ellenőrzéskor, amikor már van térerő ez átvált zöld pipára.

Mi történik ha lemerül a telefonom?

A telefonod nélkül nem tudod teljesíteni a kihívást. Mindig feltöltött mobillal indulj, a hosszabb kihívásokra pedig vigyél magaddal powerbank-ot. 

Van szintidő? 

Nincs. Valójában a weboldalon megadott idők, nem szintidők. Mindegy mennyi idő alatt, ha körbeérsz akkor sikeres a teljesítésed. Szóval akár több napos vándortúra gyanánt is teljesíthetőek a kihívások. 

Lehet kerékpárral teljesíteni?

Nem. A jelenlegi törvényi szabályozás értelmében kerékpározni csak az arra kijelölt turistautakon/utakon lehet. Az útvonalak nagy részben nem ilyen utakon haladnak.

Mikor lesz teljesítői érem?

Tervben van remélem még idén elkészülnek.

 

 Remélem hasznos volt a bejegyzés. Várlak vissza holnap is!

Megjegyzések

Booking.com