Első hó - Napiblog 2021/009

   Tudom nagyon elcsépelt a cím, de tényleg most esett idén először hó a Mecsekben. Ilyenkor nem tudom nem kihagyni a hajnali futást. 

2021/009

  Ma még a tegnapinál is kényelmesebb voltam, mert csak hatra szedtem össze magam. Tettye-Dömörkapu közt csak sár volt, de aztán ahogy cammogtam felfelé a sípályánál már egyre több fehér folt volt az erdőben. A tv-toronynál már egész jó volt a helyzet.

Első hosszabb fotószünetem a Kis-Tubesi kilátóban volt. Ahogy fotózgattam a Tv-tornyot furcsa zajokra lettem figyelmes. Felkapcsoltam a fejlámpámat max fényerőre és akkor vettem észre, hogy egy róka az. Kicsit nézegetett, aztán elsomfordált. 

Róka és a tv-torony
Hétre értem el a Tubest. Ha tegnap dicsekedtem a 8 km/órás futással, akkor most is el kell mondjam, hogy egy óra alatt csak 6 km lett ma. Igaz ebben volt egy hosszabb fotószünet, bár nem emiatt, hanem a sok emelkedőbe sétálás miatt lesz ennyire rossz. :(
Napkelte

Napkelte még egyszer

Csak egy vékony csíkban világosodott az ég. Fölötte sötét felhők takarták a kilátást. Felmentem a kilátóba pár képre, de gyors le is jöttem, mert eléggé fáztam és még volt negyed órám a napkeltéig. Futottam egy kis kört a piros kereszt -  Rotary - piros háromszög útvonalon aztán pont időben értem fel másodjára a János-kilátóba. Csináltam egy insta élőt, amit itt láthattok.


Nagyon szép volt a napkelte, a videó előtt/után természetesen meg is örökítettem pár képen. Tisztán látszott a Papuk, a Badacsony teteje és a Balaton-felvidék vonulatai.

Valahol középen a Badacsony. Szabad szemmel jobban látszott. :)

Közben jött egy srác bringával, aki a első szintem leragadt, csak napfürdőzött. Nem akartam még hazafelé indulni, így egy Lapis - Tubes kört futottam. Lefelé a sárga sávon, felfelé a piros háromszögön.

Havas piros háromszög

János-kilátó, Tubes

Havas szúrós csodabogyó

Havas Hoka

Zöld-fehér

Kedvenc fa fehér köntösben

MMT-sek a kilátóban

Harmadjára már nem mentem fel a kilátóba, hanem elindultam haza. Kis-Tubesen összefutottam pár MMT-s futóval. Akik kérték, hogy említsem meg őket a napiblogban. :) Róka már eltűnt és nekem is kapkodnom kellett a lábam, mert délelőtt még dolgoznom kellett. 

Villányi.hegység a Mecsekből

Majdnem kilenc lett mire hazaértem. Tíz perc alatt összekaptam magam és már tekertem is a Nomádba. Mára ennyi szöveg, de lentebb még találtok pár képet.

Kis-Tubesi kilátó

Nappal szemben

Télies sárga sáv turistaút

Vadállatok eleség után kutattak

Nézz az ég felé!


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com