Négyszer a Tubesen - Napiblog 2021/001

   Nagy fába vágom a fejszémet, de úgy érzem ha kicsit kevesebbet netflixezek, akkor menni fog ez. A terv az, hogy 2021-ben minden nap legyen egy bejegyzés a blogon. 2020-ban minden nap felraktam egy képet az instára. Az is nehéz volt, de ez még inkább az lesz, de kezdjünk is bele.

2021/001

  A mai nap egyszerű, mert hajnalban voltam futni, ilyenkor adja magát a téma. A pihenőnapokra is vannak terveim, pl. felszerelés tesztek, kvízek mint régebben, túraajánlók vagy csak az épp aktuális virágról rakok fel pár képet. 

Szűk családi körben szilvesztereztünk, fél egy felé már ágyban is voltunk. Azért az 5 órai kelés nem volt egyszerű, de végül sikerült kivánszorogni az ágyból. Háromnegyed órámba telt míg összeszedtem magam és nekiindultam. 

Fagyott fa
Szűk két kilométer aszfalt után a Tettyénél hagytam el a várost. Nem volt konkrét terv, csak napkelte körül a Tubesen szerettem volna lenni. Dömörkapu, állatkert, Misina, majd onnan a Tubesen voltam hét órára. 25 percem volt még, ezért két Tubes-Lapis-Tubes kört futottam még. Mindkettő kb. 10 perc volt, így pont időben értem fel a kilátóba. 
2021 első napkeltéje
Elég cudar idő volt odafent, ezért szétfagyott a kezem és a fényképezőgép aksija is jelezte, hogy hamarosan lemerül. Így visszafogtam magam és 5 perc után már futottam is lefelé. Volt még időm, ezért le akartam szaladni a bányász-úton, majd vissza negyedjére is a Tubesre.
János-kilátó, Tubes
A bányászon megláttam 2021 első virágját, egy illatos hunyort. Mandulástól a piros háromszögön már nem sok kedvem volt futni, inkább csak erőltetett tempóban gyalogoltam fel a Tv-torony alá. Rotary-körsétány déli ága felé a piros kereszten értem el újra a Tubest. 
Illatos hunyor
 Ismét felugrottam a kilátóba, egyre jobban felhősödött az ég, de még mindig jól látszódott a Papuk hegyvonulata Horvátországból. Sajnos a Badacsony nem jött elő északnyugatra. Hazafelé a sárga sávot választottam, kis kitérővel a sípályánál, hogy meg legyen a 25 kilométer a végére.
Papuk a Mecsekből
Meg is lett végül. Évkezdésnek nem rossz, remélem hasonló lesz a folytatás is.


Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésem, várlak vissza holnap is. 😏

Megjegyzések

Booking.com